Pandispan

Ingrediente:

– 6 oua,
– 150 g zahar,
– 150 g faina,
– putin ulei,
– un varf de cutit de sare,
– 2-3 linguri cacao,
– stafide, 
– esente,
– praf de copt,
– zahar vanilat

Preparare:

Se incinge cuptorul la 180-200 de grade, apoi ne incepem sa facem de compozitia. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se continua baterea pana se topeste zaharul. Se adauga si galbenusurile batute cu putin zahar si putina sare, se amesteca usor, apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt.

Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia, se adauga esentele dorite, stafidele. Se ung tavile cu ulei si se adauga o parte din compozitie. In compozitia ramasa se adauga cacao si se pune peste cealalta compozitie din tavi. Se introduc tavile in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru 30-40 de minute.

Se incearca blatul cu o scobitoare pentru a vedea daca in interior este copt. Cand pandispanul a prins o culoare aurie la suprafata, tava se scoate si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se scoate cu atentie din tava. Se pudreaza cu zahar vanilat, se taie in felii egale si se serveste rece ca desert sau la un ceai sau un pahar de lapte. Sa aveti pofta!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Deserturi