Pantofi copii pentru toamnă și iarnă  – cum alegi modelele potrivite sezonului rece?

Călduroși și confortabili – așa cred mulți oameni că ar trebui să fie pantofii pentru copii pentru toamnă și iarnă. Pe bună dreptate, dar nu mai puțin important este ca acestea să fie montate corespunzător și să ofere o stabilizare adecvată. Și deși mersul desculț este considerat cea mai sănătoasă variantă, nu poți învinge vremea – în aceste perioade ale anului nu poți ieși din casă fără o încălțăminte bună.

Încălțăminte pentru copii pentru sezonul rece – material și design

Cel mai important aspect care determină calitatea încălțăminte este materialul din care este confecționată. Atunci când alegi ghete copii, optează pentru un model din material respirabil care să împiedice transpirația picioarelor. Pielea naturală este cea mai bună alegere, fiind foarte durabilă și rezistentă la deteriorare. Încălțămintea pentru sezonul rece pentru copii folosește și materiale Gore-Tex, care au membrane care permit să scape transpirația și în același timp împiedică pătrunderea umezelii în interiorul pantofului.

Înainte de a lua o decizie, acordă atenție și construcției pantofilor. Trebuie ca modelul pe care îl alegi să nu fie prea dur sau prea rigid. Încălțămintea pentru copii trebuie să fie ușoară, moale și flexibilă. Branțul pantofilor poate fi ușor conturat, dar acest lucru nu este de obicei necesar până când copilul are aproximativ 3 ani

Calitatea pantofilor de toamnă și iarnă pentru copii este determinată și de talpă. Partea din față ar trebui să se îndoaie ușor, dar grosimea tălpii este, de asemenea, importantă. Aceasta nu poate fi prea groasă, dar ar trebui să izoleze bine picioarele de sol, protejându-le de frig și umezeală.

Montată sau liberă? Șireturi sau velcro?

Încălțămintea pentru copii trebuie să se potrivească bine pe picior, astfel  încât să nu fie nici prea mare și mai ales, prea mică. Pantofii trebuie să se potrivească bine pe picior și să fie foarte ușor de încălțat și dat jos.

Atunci când alegi încălțăminte copii din piele pentru vremea rece, ghetele cu șireturi, care poate fi ajustat precis pe picior, sunt o opțiune bună. Dacă un copil nu știe încă să lege șireturile, o încălțăminte cu velcro este decizia potrivită. Este recomandat să alegi acea variantă în care copilul se va simți sigur pe el.

Cât de des ar trebui să cumperi încălțăminte pentru copii?

Până la vârsta de 3 ani, piciorul copiilor crește în medie cu aproximativ o mărime la fiecare trei luni. Acesta este și momentul când ar trebui să te gândești să înlocuiești pantofii copilului. Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, o pereche nouă ar trebui achiziționată puțin mai rar, aproximativ la fiecare patru până la șase luni.

Toamna și iarna, garderoba unui copil trebuie să conțină pantofi buni. Modelele bune sunt realizate din materiale adecvate, asigurând stabilitate și montate corespunzător. În acest fel, picioarele copiilor vor fi protejate atât în diminețile ploioase, cât și în zilele cu ger și vor asigura copiilor tot confortul necesar, indiferent de vreme.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial