Pantofi sport pentru copii – la ce să ai grijă înainte de a-i cumpăra

Se zice despre sport că reprezintă o școală a vieții, iar pentru a o urma ai nevoie de echipamentul potrivit. Iar un echipament potrivit pentru desfășurarea unor activități sportive nu poate fi complet decât dacă alegi și pantofii potriviți. Cum să îi alegi, mai ales dacă este vorba de micii purtători atât de sensibili, care au nevoie de un confort ridicat și de siguranță, așa cum pot fi considerați copiii? Iată cele cinci aspecte cărora trebuie să le acorzi atenția cuvenită înainte de a cumpăra adidași copii.

Ce material este ideal pentru adidașii copiilor?

O pereche de adidasi copii care să le ofere acestora confortul atât de necesar, mai ales dacă este vorba despre desfășurarea unor activități sportive, trebuie să fie realizată din materiale de calitate. În același timp, este preferată utilizarea unor materiale respirabile, care să permită o bună circulație a aerului și în același timp să prevină transpirația. 

În acest sens, este ideală alegerea unor sneakers pentru copii realizați din materiale textile ușoare. Nu este obligatoriu ca aceștia să fie din piele, însă calitatea materialelor trebuie să fie, fără doar și poate, una înaltă. 

De ce este atât de important interiorul pantofilor sport?

Branțul este unul dintre elementele cărora trebuie să le acorzi o atenție deosebită. De ce? Pentru că interiorul pantofilor sport pentru copii trebuie să fie elastic, să fie flexibil și să îndeplinească cele trei funcții de bază, respectiv să absoarbă mișcările picioarelor, să absoarbă umezeala astfel încât să prevină transpirația și să permită o circulație bună a aerului. 

În cazul branțului, este de preferat ca acesta să fie din piele naturală, deoarece proprietățile acesteia asigură toate cerințele unui interior perfect al pantofilor sport pentru copii

Ce aspecte de design sunt importante?

Este foarte important ca forma pe care o au pantofii sport pe care îi achiziționezi pentru un copil activ, care face sport să fie una adecvată. În acest sens, importante sunt aspectele care țin de vârful pantofilor și de zona călcâiului. Reține că vârful ar trebui să fie suficient de larg pentru ca degetele să se miște liber, iar contrafortul, respectiv materialul din zona călcâielor ar trebui să fie relativ rigid și suficient de înalt, astfel încât să mențină călcâiul într-o poziție corectă și confortabilă. 

Cum trebuie să fie talpa exterioară?

Pentru ca pantofii să asigure nu numai confortul necesar, ci și protecția picioarelor, este de preferat ca talpa pantofilor să fie plată, antiderapantă și realizată din materiale rezistente la uzură, însă în același timp suficient de flexibilă, astfel încât să nu restricționeze mișcările pe care le face copilul. 

În același timp, în momentul în care copilul desfășoară activități sportive specifice, este de preferat să verifici ce tip de talpă este indicat: există modele adaptate pentru activități în interior sau în exterior, pentru teren alunecos sau pentru suprafețe dure. 

Există alte aspecte importante de care să ții cont?

Chiar dacă nu este un aspect care ține de confortul pe care copilul îl poate obține, este important să ții cont de culoarea pe care o preferă copilul atunci când îi alegi pantofii, pentru că în acest fel purtările vor fi și mai plăcute pentru el. 

De asemenea, nu uita să ții cont de modul de închidere a pantofilor: șireturile sunt recomandate tocmai pentru că asigură cel mai bine pantofii, însă pantofii cu velcro sunt preferați pentru ușurința de a-i încălța. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton