Papa Francis a comparat avortul terapeutic cu crimele nazistilor

Papa Francis a comparat avortul facut pentru a evita nasterea unui copil cu malformatii cu ideologia nazista de a crea o rasa pura.

Papa Francis s-a pozitionat impotriva avorturilor facute in cazul malformatiilor fetale

Suveranul pontif a tinut un discurs in fata Asociatiei Italiene pentru Familie in Roma, sambata trecuta, mentionand printre altele si ideea ca familia reala este cea formata dintr-un barbat si o femeie.

Comentariile au fost confirmate ulterior de Vatican, dupa intalnire:

Papa Francis a mentionat ca a auzit de aceasta practica, in care parintii fac analize in primele luni de sarcina, iar daca fatul pare a avea probleme, prima varianta care le e oferita este sa intrerupa sarcina.

„Spun asta cu durere. In secolul trecut, toata planeta s-a scandalizat cand nazistii au facut ce au facut sa purifice rasa. Astazi facem acelasi lucru, insa cu manusi albe.”

Nazistii, in incercarea de a obtine o rasa pura, permiteau doar copiilor sanatosi sa se nasca. Ideologia, numita eugenism, includea practici precum avortul sau sterilizarea in cazul oamenilor cu afectiuni fizice sau psihice.

Exprimarea dezacordului in privinta testarii prenatale a fatului vine dupa ce Argentina si Irlanda au legalizat recent dreptul femeii la intreruperi de sarcina.

Sursa: CNN;

Imagine: Capital Pictures / CAP/FB


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Contraceptie si planning