Papuci de casa copii – Cum să alegi cele mai bune modele pentru copilul tău?

Fără categorie

În sezonul rece papucii de casă pentru copii devin obligatorii. O pereche adecvată este una confortabilă, care să le încălzească picioarele dar să le și protejeze în același timp. Însă, papucii de casă sunt indispensabili în orice sezon, mai ales o pereche de papuci cu talpă antiderapantă, pentru că cei mici sunt mereu neprevăzători și riscul de alunecare este mare.

Cum să alegi perechea potrivită de papuci de casă?

Atunci când alegi o pereche de papuci de casă pentru copii trebuie să te asiguri că sunt confortabili. O pereche confortabilă de papuci de casă pentru copii înseamnă o mărime potrivită, un material ușor și confortabil, o talpă antiderapantă și un model frumos, colorat sau cu animăluțe pentru încântarea celor mici. CCC, prin intermediul magazinului online, îți oferă un sortiment larg de modele de papuci de casă copii, modele colorate, cu imprimeuri cu mașinuțe, animăluțe sau floricele, modele cu lei sau iepurași, din materiale textile, astfel încât copilul tău să nu-și mai dorească să renunțe la papucii lui. 

Dacă alegi o mărime prea mică, papucii vor fi inconfortabili, iar cel mic cu siguranță nu va dori să-i încalce. O mărime prea mare va genera probleme, deoarece riscul de împiedicare este mare. În magazinele fizice CCC ai ocazia să lași copilul să-și aleagă perechea dorită de papucei, papucei ce pot fi probați pentru a fi sigur că alegi mărimea potrivită.

Papucii din materiale textile sunt ușori și sunt potriviți pentru că oferă un grad ridicat de căldură picioarelor, astfel încât cei mici să nu simtă niciodată frigul.

Papuci de casă pentru copii cu talpă rigidă sau flexibilă? 

Pentru papucii copiilor, este indicat ca talpa să fie cât mai flexibilă și moale. Acest lucru este necesar deoarece în acest fel copiii vor putea îndoi mai ușor piciorul, nu vor avea probleme cu echilibrul și pot putea păși cu ușurință.

Papucii cu talpă rigidă nu sunt deloc recomandați, în special în cazul copiilor mici. O talpă rigidă îi va îngreuna menținerea echilibrului, riscând astfel să cadă și să se lovească. 

O pereche de papuci de casă prea strâmtă, mică sau cu o talpă rigidă, poate provoca apariția platfusului la copii, afecțiune ce atrage după sine o serie de alte probleme. 

Cum alegi marimea potrivită pentru copilul tău?

Atunci când alegi o pereche de papuci de casă trebuie să ții cont de mărimea potrivită a piciorului. Cu ajutorul unei coli A4, un linear și un creion, poți afla dimensiunea exactă a tălpii piciorului. Tot ce ai de făcut este să așezi piciorul copilului pe hârtie, însemnează locul unde se termină călcâiul și cel mai lung deget de la picior. Cu ajutorul liniarului măsoară lungimea în centimetri dintre cele două puncte măsurate și în acest fel aflii mărimea corectă a papucilor. Pentru a avea un mers comod, este de preferat să ții cont de un cm în plus atunci când măsori lungimea dintre cele două puncte, pentru că în acest fel papucul se va potrivi lejer în picior. 

Este indicat să măsori ambele picioare, pentru că de multe ori unul dintre picioare este mai mare și este indicat să ținem cont de acest lucru atunci când alegem mărimea potrivită.  

Dacă alegi să cumperi papuci de casă pentru copii din magazinele online CCC, este necesar să știi că ai la dispoziție un tabel cu măsuri pentru a găsi papucul potrivit, dar și indicații despre cum să afli mărimea potrivită, într-un timp rapid și ușor. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din