Păpuşa Barbie ajunge pe Marte

Dacă prima misiune umană pe Marte se lasă aşteptată, Barbie e hotărâtă să păşească mult mai repede pe Planeta Roşie. Şi asta datorită colaborării dintre compania de jucării Mattel şi NASA, care, cu ocazia împlinirii unui an de când robotul Curiosity, cel mai sofisticat laborator creat vreodată, a ajuns pe Marte (5 august 2012), au lansat o nouă ediţie a cunoscutei păpuşi – „Barbie I Can Be… Mars Explorer”. Barbie poartă un costum spaţial alb cu roz, cască şi rezervor cu aer de culoare roz.

 

barbieastro1960sNu este prima dată când păpuşa atât de iubită pretutindeni se pregăteşte pentru o călătorie in spaţiu. În 1965, la doi ani după ce cosmonautul Valentina Tereshkova a devenit prima femeie care a zburat în spaţiu, Mattel a lansat Barbie Miss Astronaut'. La acel moment, păpuşa a purtat un costum spaţial gri, cizme şi mănuşi maro, o cască albă şi un mic steag american.

Barbie s-a întors în spaţiu în anul 1985, nu mult după ce Sally Ride a devenit prima americancă ce a zburat în spaţiu. Pentru aceastp călătorie, Barbie a purtat un costum spaţial roz, cu mâneci bufante, la modă în anii 80.

Barbie astronaute, desormais prete pour aller sur Mars

 

Foto: Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri