Păreri Pefoc – cum se alege șemineul ideal pentru căldura și confortul familiei noastre?

Fie că vorbim despre un șemineu pe lemne, un șemineu pe gaz sau despre o soba pe lemne de tip șemineu, cele mai frecvente dileme legate despre acest subiect se referă la, care este varianta cea mai potrivită pentru locuința mea sau cum să aleg focarul perfect necesităților familiei mele? În rândurile următoare, specialiștii în soluții de încălzire alternativă de la PEFOC vor încerca să răspundă acestor întrebări cu o serie de sfaturi practice, menite să vă ajute să alegeți în perfectă cunoștință de cauză, soluția potrivită pentru cămin și familie. 

Primul lucru cu care trebuie să începem, pornește de la alegerea materialului din care va fi confecționată soba sau șemineul ideal. În cazul unui șemineu cu focar din fontă, trebuie să știți că această alegere este perfectă pentru a obține o putere calorică mare, fără a necesita alte investiții ulterioare. Cu excepția unei întrețineri periodice care presupune curățarea sticlei și incintei focarului, nu o să aveți prea multe bătăi de cap în utilizare, mai ales că în gama PEFOC găsiți o serie de soluții profesionale de curățat, care vă vor ușura considerabil munca. 

La alegerea focarului de fontă cea mai importantă caracteristică este greutatea în raport cu deschiderea (mărimea acestuia). De exemplu, dacă un focar are deschidere mare de 72 cm la nivelul ușii, iar greutatea lui este de doar 90 kg, durata lui de viață va fi limitată. Dar dacă focarul are o greutate de 160 kg, durata acestuia de viața va fi mult mai mare, poate mai mult decât dublă, iar prețul lui de achiziție este puțin peste cel de 90 kg. În schimb, focarele din fontă sunt mult mai accesibile ca și preț, în comparație cu cele șamotate pe interior. 

Pe de altă parte, focarele din oțel cu șamotă sunt recunoscute că dezvoltă o temperatură sporită în camera de ardere, ceea ce determină un randament mai crescut din punct de vedere al consumului, ducând la o ardere completă, fără să se irosească combustibil prețios.

Astfel, va scădea consumul de lemne, iar depunerile de cenușă și întreținerea în general al focarului și sticlei, va putea fi efectuată mai rar și mai simplu. Focarele din oțel, căptușite cu șamotă sunt de obicei mai scumpe la achiziție în comparație cu cele de fontă, dar și rezultatele vor fi superioare.

Următorul pas la care ar trebui să ne gândim cu atenție, se referă la determinarea puterii focarului pentru un șemineu pe lemne eficient. În funcție de dimensiunile camerei și gradul de izolație al casei, se va proceda la calcularea suprafeței totale ce urmează să fie încălzită. În acest punct, clientul se va putea decide dacă își dorește un dispozitiv doar de dragul design-ului precum un semineu electric living sau își dorește să profite la maximum de posibilitățile tehnice prin care întreaga casă va putea fi încălzită cu ajutorul unui șemineu clasic cu sistem distribuție și ventilație ce răspândește aerul cald. 

Ultima etapă, dar nu mai puțin importantă, o constituie alegerea sticlei pentru focar. Indiferent de stilul pentru care ai optat, tradițional sau rustic, focarul va reuși să împrumute din personalitatea ta, dacă îi va fi montată o ușă cu sticlă de formă prismatică. În schimb, ușile cu sticlă semirotundă vor fi ideale pentru șemineele pe colț, în timp ce pentru un șemineu modern sunt ideale focarele cu sticlă dispusă pe mai multe laturi, ce oferă și un plus de vizibilitate asupra focului. Pentru un focar ușor de curățat și de alimentat, poți opta pentru deschiderea verticală.

Indiferent de preferințele tale pentru alegerea potrivită a șemineului, se recomandă sfatul unor specialiști în domeniu cum sunt și meșterii sibieni de la www.pefoc.ro, care sunt mereu pregătiți să vă răspundă la întrebări și să vă ofere consultanță gratuită și profesionistă.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial