Părinte pentru a doua oară – cum rezolvi situațiile de criză

Chiar atunci când credeai că ai ajuns la stadiul în care ai încredere că poți să te descurci cu un copil, vine și al doilea! Sigur că, în timp, vei dobândi capacitatea și priceperea necesare pentru a avea grijă de amândoi, dar rezistența, hotărârea și încrederea în tine ca părinte ar putea fi puse la grea încercare în primele săptămâni și luni.

Iată cum poți rezolva unele dintre problemele care ar putea apărea:

Copilul mai mare insistă să ia prânzul chiar în timp ce tu îl alăptezi pe bebe.

  • Dat fiind că probabil îți cere asta doar ca să-i dai atenție, lasă-l să stea lângă tine și să se joace în timp ce tu îl alăptezi pe cel mic. Atâta timp cât simte că este în raza ta de interes, va fi fericit și va sta cuminte.

 

Când faci cumpărături cu copiii la supermarket, cel mare pleacă adesea de lângă tine.

  • Lasă-l pe cel mare cu unul dintre bunici, cu altă rudă, cu bona sau cu un prieten atunci când te duci la cumpărături sau pune-i „ham cât timp de afli în supermarket. Într-un fel sau altul, trebuie să-i poți controla mișcările.

 

mama si doi copiiDupă ce i-ai îmbrăcat și i-ai pregătit de plecare, cel mare are nevoie la toaletă/ face pe el exact când închizi ușa de la intrare.

  • Păstrează-ți calmul; acceptă faptul că vei întârzia acolo unde trebuie să ajungi și mergeți la toaletă/ schimbă scutecul (în funcție de vârsta copilului). Asemenea situații apar des actunci când ai copii mici.

 

Bebe e agitat și nu vrea să doarmă. Cel mare este mofturos și smiorcăit, iar tu ești așteptată în vizită în după-amiaza respectivă.

  • Vrei să respecți planul, însă probabil cel mai bine ar fi să-l anulezi. Nu are rost să pleci de-acasă știind că vizita va fi un eșec. Poți merge în altă zi, când toată lumea va fi mai liniștită.

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din frați