Ludovic Orban: Părinții care stau acasă cu copiii nu vor mai primi sprijin financiar

Sprijinul financiar pentru părinţii care stau acasă cu copiii încetează la finalul anului şcolar. Anunțul a fost făcut de primul ministru al României, Ludovic Orban, joi, în cadrul unei ședințe în care a mai a spus că unele grădiniţe şi after-school-uri vor fi deschise „în condiţii extrem de stricte”.

„Odată cu încheierea şcolii, va înceta măsura de sprijin care a fost instituită pe perioada suspendării şcolilor, care a permis unui părinte să poată să stea acasă cu copilul său, beneficiind de plata a 75% din salariu”, a anunțat premierul Orban, potrivit digi24.ro.

Citește și: Părinții primesc zile libere pentru a sta acasă cu copiii

„Foarte multe familii active vor fi în situaţia în care le va fi extrem de dificil să găsească o soluţie pentru ca în perioada în care se duc la muncă să existe persoane care să aibă grijă de copii. Permitem în condiţii extrem de stricte, care vor fi reglementate prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Educaţiei, redeschiderea grădiniţelor, a activităţilor de tip after-school care funcţionează în mod normal pe perioada verii”, a punctat Ludovic Orban.

sursa foto – 123rf.com

Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Stiri