Parinti divortati, fortati sa se impace „pentru binele copiilor”

Autoritatile din Cecenia sustin ca au avut parte de un succes rasunator cu o campanie menita sa forteze familiile divortate sa se reuneasca, de dragul copiilor, potrivit New York Times.

Pe parcursul verii, televiziunea locala a transmis reportaje din republica ruseasca, filmate in cadrul familiilor fortate sa se reuneasca sub presiunea guvernului.

Consiliul pentru Armonizarea Casniciei si a Relatiilor Familiale sustine ca in ultimele 2 luni a reunit peste 948 de cupluri, multi dintre ei despartiti de ani buni.

Politia poate fi chemata sa „incurajeze cuplurile sa treaca peste conflicte”

In cadrul acestui program, consiliul poate solicita Politiei sa viziteze cuplurile divortate pentru a „le incuraja sa treaca peste conflicte”.

Reportajele au prezentat familii divortate care isi traiesc din nou viata impreuna, incercand in principal sa se evite reciproc, dar sa si petreaca timp cu copiii.

Cei care refuza sa ia parte la program pot suferi consecinte grave

„Aceasta reuniune fericita a fost posibila datorita unui program desfasurat de leaderul regiunii”, transmitea un reporter de la televiziunea locala, referindu-se la una dintre familiile reunite cu forta, potrivit surselor.

„In ciuda conflictelor, numeroase cupluri divortate au raspuns apelului de a face parte parte din program.”, a adaugat acesta.

Programul, pe cat este de evident ca este de fatada, pe atat este de serios.

Nerespectarea solicitarii venite din partea autoritatilor poate avea consecinte mult mai grave decat a trai cu o persoana pe care o dispretuiesti.

Fosta regiune sovietica este predominant musulmana si a trecut prin doua razboaie de independenta fata de Rusia, dupa destramarea URSS.

Sursa imagine: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie