Părinții vor avea zile libere și în timpul vacanțelor școlare

Guvernul României a adoptat OUG prin care sunt acordate zile libere şi în timpul vacanţelor şcolare părinţilor care stau acasă cu copiii pe perioada stării de urgenţă.

„Părinţii care îşi supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani după instituirea stării de urgenţă vor beneficia de zile libere şi în timpul vacanţelor şcolare. Guvernul a adoptat în acest sens o Ordonanţă care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr.217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ”, a anunţat vineri Ministerul Muncii, potrivit adevărul.ro.

Citește și Ce poți face cu copilul acasă cât sunt închise școlile. Sfaturi de la Ela Crăciun

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a menţionat că părinţii vor beneficia de sprijinul acordat şi pe perioada vacanţei.

„Se impune o reglementare cu privire la vacanţa şcolară şi o voi prezenta la momentul oportun. Vom introduce pe ordinea de zi o hotărâre de Guvern în completarea celei dinainte pentru ca şi în vacanţă şcolară, atât părinţii copiilor la grădiniţă şi şcoală, cât şi cei de la creşă, să poată beneficia în continuare de sprijinul acordat, având în vedere situaţia prezentă în care într-adevăr se impune să rămână acasă pentru îngrijirea copilului”, a spus ministrul Muncii.

sursa foto – pixabay.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri