Ce sunt obligati sa faca parintii ai caror copii au murit in accidente rutiere

Parintii ai caror copii au murit in accidente rutiere trec prin momente ingrozitoare din cauza autoritatilor. Pe langa faptul ca si-au pierdut copiii, acestora li se prelungeste agonia pentru ca „nu sunt bani”.

Politia din judetul Suceava nu are bani sa achite costurile autopsiilor necesare investigatiilor, autopsii care sunt obligatorii pentru anchetele penale in cazul accidentelor rutiere.

Astfel, anchetele penale sunt suspendate pana la realizarea necropsiilor, creandu-se un cerc vicios, pentru ca in lipsa necropsiilor, parintii sunt obligati sa plateasca din buzunarul propriu zilele in care copiii lor au fost spitalizati in urma accidentelor.

In aceasta situatie se afla si familia Nistor, al carui fiu de 8 ani a murit in urma unui accident de circulatie care a avut loc in vara, pe 15 iulie. Atunci, copilul, care emrgea regulamentar, lor venea spre casa impreuna cu sora lui cand cei doi au fost loviti de o masina care a intrat pe contrasens.

Acum, tatal care si-a pierdut copilul este obligat sa plateasca 21.000 de lei cheltuielile medicale inregistrate pe perioada in care copilul a fost internat in spital, deoarece necropsia, care costa 1.000 de lei nu a fost achitata de Inspectoratul Judetean de Politie Suceava.

Conform legii, banii pentru cheltuielile medicale trebuie recuperati de catre cel declarat vinovat pentru faptul ca baietelul a ajuns la spital insa cum rezultatele necropsiei nu pot fi eliberate pe motiv de neplata, acheta penala stangneaza si nu poate fi inculpat nimeni.

Rezultatele unei necropsii sunt gata într-un interval de la câteva zile până la o lună în funcție de cât de complex este cazul. Aceste rezultate rămân însă aici la Serviciul de Medicină Legală până când IPJ Suceava plătește aceste analize

Părinţii mai au o durere. Faptul că ancheta nu înaintează îi obligă la plata cheltuielilor medicale: aproape 21.000 de lei pentru perioada în care băieţelul a fost internat la Reanimare. Legea spune că banii trebuie recuperaţi de la cel vinovat pentru că pacientul a ajuns la spital. Problema este că ancheta stagnează.

Potrivit inspectoratului judeţean de poliţie, analizele sunt plătite în funcție de buget. Sunt necropsii și alcoolemii neplătite și de la începutul acestui an.

Sursa: digi24.ro
Foto: captura video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie