Părinții care postează imagini cu copiii lor goi pe Internet riscă dosar penal

Părinții care își fotografiază copiii dezbrăcați și postează pozele pe Internet riscă să sfârșească cu un dosar penal, întrucât unele imagini pot fi încadrate la nuditate infantilă.

Potrivit Știrile Pro TV, Facebook consideră sprijin sau participare la exploatarea sexuală a copiilor inclusiv sfârcurile feminine neacoperite în cazul copiilor de peste 3 ani' sau lipsa hainelor între gât şi genunchi în cazul copiilor de peste 3 ani'.

În acest fel își fotografiază, de obicei, părinții copiii în timp ce se află la plajă, fără a se gândi la consecințe.

În timp ce unele fotografii sunt șterse automat de aplicație, altele, considerate mai explicite și susceptibile de nuditate sau pornografie infantilă saunt raportate Centrului American pentru Copii dispăruți și exploatați.

Aceste sesizări sunt trimise Europolului, iar acesta le redirecționează fiecărei țări în parte.

Părinții trebuie să înţeleagă că o poză pe care ei o consideră inocentă poate să fie probă într-un dosar penal, iar ei să fie chemaţi la audieri, să dea explicaţii pentru fotografie. Noi primim foarte multe sesizări de la colaboratorii internaţionali, iar în funcţie de gravitate se întocmesc dosare penale', a explicat un ofițer DCCO.

Zeci de mii de astfel de cazuri ajung anual la polițiștii români care le documentează, le triază și apoi le încadrează.

Conform specialiștilor, până la împlinirea vârstei de 5 ani, părinții postează aproximativ 1.500 de poze cu copiii lor.

Ceea ce este cu adevărat îngrijorător este faptul că 85% dintre cei care își expun astfel copiii nu verifică deloc setările privind confidențialitatea. Ceea ce înseamnă că nu știu cine poate să păstreze, să vadă sau să distribuie acele fotografii.

Aceste fotografii riscă să ajungă pe mâinile pedofililor. De aceea numeroase organizații pentru protecția copilului și-au îndreptat atenția spre campanii menite să îi facă pe părinți să nu mai publice poze cu cei mici.

Sursă foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse