Părinţii care revin la muncă până când copilul împlineşte 6 luni vor primi un stimulent de 1.500 lei

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că părinţii care se întorc la muncă până când copilul împlineşte 6 luni vor primi un stimulent din partea statului în valoare de 1.500 de lei. În plus, va rămâne în vigoare şi stimulentul de 650 de lei pentru cei care se întorc în termenul legal.

„Aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea, contribuie la creşterea veniturilor părinţilor, scade riscul deprofesionalizării şi asigură o forţă de muncă necesară în momentul de faţă la nivelul angajatorului. Practic, noile prevederi incluse în proiect sunt următoarele: se acordă un stimulent de 1.500 de lei în locul stimulentului de 650 de lei dacă părinţii aleg să se întoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de către copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi. Se menţine stimulentul de 650 de lei pentru părinţii care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, de asemenea, după împlinirea vârstei de 6 luni sau un an în cazul copilului cu handicap până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 sau de 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, potrivit Mediafax.

De asemena, se va lua în calcul şi perioada în care părinţii au fost în şomaj tehnic la calculul perioadei pentru stabilirea indemnizaţiei de creştere a copilului. În plus, odată ce părintele s-a întors la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, îşi pierde locul de muncă (dar nu din vina lui), el va beneficia de acest stimul de inserţie dacă în intervalul de 2 ani îşi găseşte loc de muncă.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri