Parintii copiilor cu handicap, refuzati la depunerea formularelor 2%

ANAF refuza sa le primeasca parintilor ce au in ingrijire copii cu dizabilitati formularele 230, cele prin care persoanele fizice pot opta pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit catre diferite entitati non-profit, transmite Digi24.

Motivul pentru care parintilor ce au copii cu handicap le sunt refuzate formularele pentru 2%

Potrivit sursei citate, noua conducere ANAF a decis ca vechile declaratii 230 sa fie inlocuite cu un alt format, cele vechi fiind respinse. Institutia nu a justificat in vreun fel schimbarea facuta subit, insa un lucru este cert: cu cat mai putina lume poate directiona prin declaratia 230 2% din venit, cu atat mai multi bani vor ramane in bugetul de stat.

Multi partinti ce au in ingrijire copii cu dizabilitati sau cu probleme grave de sanatate au infiintat entitati non-profit, catre care rudele, prietenii si persoanele apropiate sa poata vira cei 2% din impozitul pe venit, cu care cei mici sa poata fi ajutati pentru a urma tratamentele si terapiile necesare.

Cei care vor sa vireze 2% din impozitul pe venit trebuie sa completeze noul model de formular

Astfel, cei care au fost respinsi cand au incercat sa directioneze procentul de 2% din impozit sunt nevoiti sa refaca formularul 230 dupa modelul nou (descarca-l de aici) si sa il depuna la Administratia Financiara de care apartin.

E important de mentionat ca si termenul de depunere a formularelor s-a modificat. Daca pana anul trecut formularele pentru directionarea a 2% din impozit puteau fi depuse pana in luna mai, acum termenul limita s-a restrans drastic: 15 martie.

Imagine: Model nou formular ANAF 2019


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie