Părinții din Prahova care și-au ucis fetița cu apă opărită vor sta în închisoare mai bine de 20 de ani

Părinții din Prahova care și-au opărit copilul în vârstă de aproape trei ani, iar apoi l-au lăsat să zacă pe podea până când și-a dat ultima suflare, au fost condamnați la ani buni de închisoare.

Amintim că în primăvara anului trecut, doi părinți din Călărași au fost arestați pentru omor sub acuzația că pe 27 octombrie 2021 și-au ucis, prin opărire cu apă fierbinte, fetița în vârstă de doi ani și jumătate. Procurorii au stabilit atunci că aceștia nu au chemat Salvarea, deși știau că fata e în stare gravă, cu arsuri de gradul II și III pe jumătate de corp, după ce i-au făcut duș cu apă opărită. Bunica fetei a declarat atunci că totul a fost o pedeapsă pentru copilă, pentru că se scăpase pe ea, în pantaloni.

„Părinţii pur şi simplu au ‘topit’ copilul în cadă”

„În fapt, a rezultat că în seara de 26.10.2021, în jurul orei 22:00, aflându-se în com. Poienarii Burchii, judeţul Prahova, victima M.A.P., în timpul băii de seară, a suferit arsuri cu apă fierbinte, de grad II-III, pe 54% din suprafaţă corporală, după care, în intervalul orar 22:00 – 05:00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă.

Decesul victimei a fost constatat de echipajul de la ambulanţă solicitat de martorul L.C., proprietarul imobilului, la data de 27.10.2021, ora 05:00″, se arăta într-un comunicat al procurorilor, în aprilie 2023.

Avocatul Adrian Cuculis a anunțat joi, 8 feburarie, că respectivii părinți au primit următoarele pedepse – tatăl, 22 de ani de închisoare, mama – 20 de ani, oar bunica – opt luni.

„Medicii au fost chemaţi, practic, să constate decesul”

„Facem mențiunea că daca bunica nu formula plângerea penală, dosarul era lăsat în nelucru, iar procurorii de la vremea respectivă nici nu aveau de gând să cerceteze omorul calificat, ci dosarul era cercetat pe ucidere din culpă.

Dosarul a luat altă turnură după denunțul făcut de bunică, iar aceasta a fost condamnată pentru lăsarea fără ajutor”, a spus Cuculis, citat de Antena 3.

Fetița care a decedat nu era singură la părinți, iar frații ei au primit despăgubiri de 20.000 de euro și se află acum în grija statului.

„Părinţii pur şi simplu au ‘topit’ copilul în cadă. L-au îmbăiat cu o temperatură extremă, iar ulterior l-au lăsat până s-a stins în casă. E vorba de un copil (…) pentru care nu au chemat Ambulanţa. Medicii au fost chemaţi, practic, să constate decesul', a precizat avocatul Adrian Cuculis, în aprilie 2023.

Foto – arhivă


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri