Părinții din Ucraina le pun copiilor pe ghiozdane abțibilduri cu grupa sanguină

Parinții din Ucraina își trimit copiii la școală cu etichete și abțibilduri pe ghiozdane pe care scrie grupa sanguină. Totul se întâmplă în contextul deciziei Rusiei de a ataca militar țara. Speriați de decizia rușilor de a invada Ucaina, adulții au hotărât să pună pe ghiozdanele copiilor stickere cu grupa de sânge, în cazul în care vor fi accidentați în atac și vor avea nevoie de transfuzie.

Informația a fost confirmată de jurnaliștii din presa străină, după ce au discutat cu doi părinți ucraineni care locuiesc în apropierea Kievului, care au două fete, în vârstă de 5 și 9 ani. Fata cea mare a familei studiază la o școală centrală din Kiev.

Este o bucățică de hârtie pe care sunt notate grupa de sânge, numele părinților și numerele lor de telefon. Dar nu este un  sticker standard, fiecare părinte transmite aceste informații cum crede – a spus Vasyl, tatăl fetei de 9 ani.

Părinții au început să dezbată și în mediul online subiectul acestor abțibilduri.

Citeşte şi: Imagine emoționantă, devenită virală în online. Ce face un grup de femei la sub 0°C pe străzile din Ucraina, după atacurile Rusiei

Au fost mai multe discuții pe grupurile de părinți de pe Facebook. Există chiar situații în care școlile au solicitat obligativitatea purtării acestor abțibilduri –  a transmis Olga Tokariuk, un corespondent de știri, potrivit Today.

Unii părinți au aflat abia recent de existența acestor abțibilduri.

Noi nu avem încă așa ceva. Luni am aflat că se cer la școală. Dar am avut o discuție serioasă cu fiica mea, pentru că, de cele mai multe ori, ea se întoarce singură acasă după ore. I-am spus ca în caz de urgență să-și asculte profesorii și am stabilit cu ea un loc anume unde ne putem întâlni, dacă se întâmplă ceva –  a precizat Khrystyna, mamă a trei copii, o adolescentă de 13 ani, și doi copii mici, de 3 și 5 ani.

Femeia spune că pe cei mici nu îi mai trimite la grădiniță din teamă că ar putea păți ceva.

Este un subiect sensibil pentru ei și se pot speria. Tot ce știu este că trebuie să-și asculte mama și să facă tot ce ea le spune – a adăugat Khrystyna.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri