Parintii, inapoi la scoala pentru educatie parentala

Ministerul Educatiei Nationale a lansat in dezbatere pentru perioada 11 iunie-10 iulie, un proiect publicat pe website-ul edu.ro, prin care doreste sa ofere parintilor cursuri de parenting.

Strategia nationala de educatie parentala, proiectul menit sa educe parintii, tinteste printre altele si probleme precum mortalitatea infantila, ce are statistici crescute in Romania, malnutritia, riscul de saracie, precum si copiii ce au parintii plecati in strainatate.

„Educaţie parentală”: Optional de 2 ore pe saptamana, tinut de profesori, asistenti medicali si asistenti sociali

Ministerul Educatiei, prin acest program, isi propune sa puna accentul pe dezvoltarea competentelor parentale ale parintilor sau ale tutorilor copiilor, sub forma optionalului numit „Educaţie parentală”.

Prin acest proiect, se urmareste includerea in fisele de post ale profesorilor, cadrelor medicale din scoli si ale asistentilor sociali a acestei responsabilitati. Ei ar urma ca, timp de 2 ore pe saptamana, sa tina ore de educatie parentala.

Planul ce va fi pus in dezbatere se va desfasura in 3 etape, prima avand ca obiectiv elaborarea unei programe de educatie pentru educatorii parentali, in perioada 2018-2019.

Ulterior, in intervalul 2019-2020 s-ar continua demersurile din etapa initiala si s-ar face campanii de informare a parintilor.

In cea de-a treia etapa, prevazuta intre anii 2020-2025, obiectivele propuse presupun extinderea programului la nivel national si continuarea programelor de informare.

Imagine: Shutterstock

Documentul oficial: edu.ro

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie