Parintii, pusi sa plateasca o suma halucinanta, dupa ce copilul lor a distrus un obiect de arta

Parintii unui baietel de 5 ani au avut surpriza neplacuta sa primeasca acasa factura de 132.000 dolari, dupa ce fiul lor a distrus obiectul de arta expus intr-o galerie din Kansas.

Imaginile de supraveghere au surprins copilul in timp ce se urca pe suportul sculpturii numite Aphrodite di Kansas City'. Baietelul in varsta de 5 ani incearca sa ia statueta in brate si cade cu ea, spargand-o iremediabil, conform proprietarilor galeriei.

Baietelul de 5 ani s-a catarat pe sculptura de peste o suta de mii de dolari

Parintii, veniti la o nunta in locatia inchiriata, se aflau intr-o alta incapere, salutand mirii inainte de plecare.

Ulterior incidentului, parintii au primit acasa o factura de 132.000 dolari, bani pe care firma de asigurari ce a despagubit detinatorul galeriei ii cere acum celor pe care ii considera responsabili:’

„Sunteti raspunzatori pentru supravegherea unui copil minor. Nesupravegherea lui ar putea fi considerata neglijenta.”, au putut citi parintii in scrisoarea trimisa de firma de asigurari.

Mama s-a simtit jignita cand a fost acuzata de neglijenta

La polul opus, parintii nu considera ca sunt responsabili de situatie. „Am fost surprinsa, categoric, mai mult jignita, sa aud ca ma numesc neglijenta”, a explicat mama copilului.

Creatorul obiectului de arta a explicat la randul sau ca intreaga lucrare a durat 2 ani sa fie realizata, iar pretul de vanzare a fost de 132.000 $. Dupa incident, sculptorul a analizat lucrarea, incercand sa o repare, insa a concluzionat ca nu mai poate fi salvata.

Mama sustine ca proprietarii galeriei ar fi trebuit sa ancoreze mai bine obiectul de arta:

„Nimeni nu se asteapta sa vina intr-un loc unde si accesul copiilor e permis si sa stea cu grija unui obiect de arta in valoare de 132.000 $ care ar putea cadea pe copil.
Nu a spart-o cu rautate, a cazut pe el. Nu era prinsa bine, nu era deloc sigur.”

Pe de alta parte, reprezentantii galeriei sustin ca, desi sculptura nu era atasata definitiv de piedestal, ea era prinsa cu elemente de siguranta:

„Am mai avurt si alte obiecte de arta si nu am avut probleme. Nu am mai intampinat situatia asta vreodata.. n-au mai existat copii care sa se catere pe obiectele de arta.”

Sursa: abcnews.go.com

Imagine: Insider


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau