Parintii vitregi – cum ii accepta?

Alba-ca-Zapada, Cenusareasa, fata mosului si cate si mai cate personaje din povesti sunt crescute pana la urma de mame vitrege. Unde sunt oare tatii vitregi din povesti?

Cam lipsesc – ori in povesti mamele nu se recasatoresc si raman sclavele copiilor lor, ori nu este prea interesant de spus povesti cu tati vitregi, pentru ca… fie in acele familii nu se intampla nimic interesant, fie ei nu se implica in viata copiilor.

Eu vorbesc aici despre povestile din carti, insa, in ziua de azi, s-ar putea scrie foarte multe povesti de acest gen inspirate din realitate, si chiar povesti cu monstri.

Dar sa ne intoarcem la mamele vitrege din povestile copiilor. Cele care se citesc copiilor. Ce invata un prescolar din aceste povesti? Ca a avea mama vitrega e rau. Ea este o fiinta rea, vicleana, care iti doreste raul si care va face totul sa il intoarca pe propriul tata impotriva ta.

Asa ca, e firesc ca atunci cand se intampla ca tatal sa se recasatoreasca dupa divort sa ai o atitudine de respingere fata de nemernica de mama vitrega. Daca mai contribuie si gelozia mamei naturale la aceasta atitudine, razboiul este gata. Acest lucru este valabil si pentru tati, in egala masura.

 

Citeste continuarea in revista Baby – septembrie.

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Revista