Pastă de avocado cu iaurt și gălbenuș

Ouăle conțin foarte multe substanțe nutritive: proteine, calciu, vitamine și minerale. În primul an de viață, după începerea diversificării, este recomandat ca cei mici să mănânce doar gălbenușul, pentru că albușul poate provoca alergie. Dacă fierbi bine ouăle, poți separa ușor gălbenușul – culoarea verde-gri din jurul acestuia este doar un indiciu că ai fiert prea mult, dar nu dăunează cu nimic bebelușului.

Avocado este considerat un aliment-minune. Foarte bogat în proteine, acizi grași esențiali, carotenide și antioxidanți (vitaminele C, E), avodado mai conține și potasiu (cu 60% mai mult decât banana) și luteină, importantă pentru sănătatea ochilor și buna dezvoltare a vederii bebelușilor.

Uite o rețetă ușor de preparat, plină de nutrienți pentru bebeluș, dar și gustoasă:

Pastă de avocado cu iaurt și gălbenuș

Ingrediente pentru 4 linguri de pastă:

  • un gălbenuș de ou (fiert tare)
  • o lingură de iaurt
  • o jumătate de avocado

Timp de preparare: 5 minute

Mod de pregătire: Zdrobește bine gălbenușurile cu o furculiță și, separat, pasează pulpa de avocado. Amestecă într-un bol gălbenușurile, cu pulpa, adăugând iaurtul și amestecând bine, până când compoziția devine cremoasă. Dacă vrei ca pasta să fie mai fină, poți pune ingredientele într-un castronaș și să amesteci totul cu ajutorul unui blender.

Dacă cel mic nu a consumat toată pasta, o poți păstra la frigider (dacă nu a mâncat direct din castronașul cu pastă, ci i-ai pus o porție separat), timp de o zi, într-un castronel închis etanș. Este de preferat însă ca pasta să fie consumată proaspătă.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Piureuri