Paste tricolore cu creveti si gorgonzola

Ingrediente:

500 grame paste tricolore
10-15 creveti proaspeti
100 grame gorgonzola
30 grame unt
2 catei de usturoi
1/2 pahar vin alb
sare
piper
zeama de la o lamaie
o feliuta de lamaie si o frunza de patrunjel, pentru decor

Preparare:

Se fierb pastele in apa deja clocotita cu sare si putin ulei. Intr-o tigaie se pune pe foc untul si usturoiul maruntit din cutit. Dupa ce s-a incins untul si usturoiul se pun crevetii curatati. Se adauga sarea si zeama de lamaie. Se lasa 2-3 minute intorcandu-i continuu dupa care se adauga vinul si se lasa cam 10 minute sa se patrunda bine.

Se adauga apoi branza gorgonzola, se potriveste cu sare si piper si se dauga pastele fierte si strecurate. Se lasa 1-2 minute dupa care se opreste focul. In farfurie se decoreaza cu felie de lamaie si patrunjel sau busuioc.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton