Patru lucruri de care să ții cont atunci când alegi suzeta bebelușului tău

Ca părinte, ai de luat o mulțime de decizii referitoare la îngrijirea copilului tău, iar alegerea suzetei optime este una dintre ele. Pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere, consultă specialiștii și află părerea acestora. Iar pentru a-ți ușura procesul de decizie, te invit să citești acest articol, care conține cele mai importante sfaturi de la specialiștii în domeniu pentru alegerea celei mai potrivite suzete pentru bebelușul tău. 

Optează pentru o suzetă care susține dezvoltarea naturală

O suzetă ortodontică este special concepută pentru a fi compatibilă cu dezvoltarea naturală a dinților, a gingiilor și a oaselor feței. Aceasta relaxează bebelușii, dar nu se asociază și cu efectele secundare ale purtării unei suzete convenționale, precum deformări ale palatului, ale maxilarului sau posibile tulburări de vorbire. 

O bună alegere pentru bebelușul tău este reprezentată de suzete Curaprox. Acestea au vârful plat, care oferă limbii un spațiu mai mare și nu interferă cu dezvoltarea palatului. În acest mod, riscul de a dezvolta tulburări de vorbire este semnificativ redus. În plus, nu afectează poziția dinților când aceștia încep a se forma. 

Indiferent de suzeta aleasă, specialiștii recomandă utilizarea sa până la vârsta de 1 an, maximum 2 ani. Deși se consideră că purtarea suzetei pe o perioadă lungă de timp poate determina întârzieri de vorbire sau afectează pronunțarea cuvintelor, mulți dintre copiii peste 2 ani folosesc încă suzeta, fără a întâmpina dificultăți. Folosirea suzetei poate oferi celui mic un grad crescut de confort și îi facilitează adaptarea în situațiile noi. 

Alege dimensiunea potrivită

Dimensiunea corectă a suzetei este esențială pentru asigurarea confortului celui mic, dar și pentru evitarea deformării maxilarului. Deși, inițial, s-a crezut că este necesară folosirea mai multor suzete de dimensiuni diferite, studiile recente au demonstrat că poate fi utilizată și aceeași dimensiune pentru suzetele ortodontice. 

O suzetă de mărimea potrivită asigură o dezvoltare armonioasă a danturii și a maxilarului. În funcție de suzeta aleasă, cere sfatul specialiștilor pentru a găsi dimensiunea necesară pentru bebelușul tău. Este important de menționat că suzetele ortodontice pot fi utilizate și de către bebelușii diagnosticați cu cheiloschizis (buză de iepure). 

Selectează o suzetă cu un sistem de prindere ușor

Sistemul de prindere sau suportul suzetei este un element de structură foarte important pentru confortul bebelușului. Dacă acesta este prea greu, suzeta este trasă constant în jos, ceea ce creează o presiune crescută la nivelul palatului, favorizând deformări și anomalii de dezvoltare a dinților. Așadar, optează pentru o suzetă cu un lanț sau clips de dimensiuni potrivite și o greutate adecvată. 

Alege o suzetă care permite respirația pe nas

Suzetele convenționale împiedică realizarea respirației pe nas, ceea ce în timp poate provoca complicații severe. Aerul care pătrunde în plămâni prin narine trece printr-o serie de procese de prelucrare. Astfel, acesta este filtrat, încălzit și umidificat. Dacă respirația se realizează pe gură, aceste procese nu se mai realizează. Oxigenul furnizat către creier este insuficient, ceea ce conduce la apariția:

  • tulburărilor de somn;
  • afectarea capacității de concentrare și atenție;
  • performanțe școlare slabe.

În plus, respirația pe gură determină uscarea gurii, iar saliva nu mai curăță optim suprafața dinților. Astfel, este favorizată apariția cariilor dentare. În plus, riscul de a dezvolta infecții ale căilor aeriene crește semnificativ. Pentru a evita toate aceste neplăceri, este indicat a opta pentru suzete ortodontice. Acestea permit realizarea respirației pe nas, ceea ce face să fie furnizată o cantitate cu 10-15% mai mare de oxigen spre creier. 

Alegerea suzetei potrivite este o decizie importantă atât pentru confortul din prezent al bebelușului, dar și pentru dezvoltarea armonioasă a viitorului adult. Ține cont de aspectele esențiale menționate în acest articol și ia o decizie informată și benefică pentru bebelușul tău. Cere sfatul specialiștilor din domeniu și medicului pediatru și asigură-i copilului tău cele mai optime condiții pentru o dezvoltare echilibrată. 

Sursa foto: Freepik


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial