Pe 5 iulie facem ”Noapte albă pentru zile negre”

Pe 5 iulie 2013, Crucea Roşie Română organizează în Parcul Lumea Copiilor „Noaptea Albă pentru Zile Negre', o acţiune de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa intervenţiei în caz de dezastre.

„Noaptea Albă pentru Zile Negre' face parte din Programul de Prevenire şi Intervenţie în caz de dezastre ce îşi propune să realizeze o simulare a unei tabere de dezastre reale. Tabăra va fi amplasată pe 5 iulie, în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Bucureşti, loc în care Crucea Roşie invită toţi doritorii să experimenteze sentimentele pe care le trăiesc persoanele aflate în situaţii de dezastre.

În intervalul 15.00-21.00, în tabăra Crucii Roşii vor avea loc demonstraţii de prim ajutor şi tehnici de pregătire şi intervenţie în caz de calamităţi, ateliere de educaţie umanitară, dar şi ateliere de prim-ajutor şi creaţie pentru copii. Doritorii pot vizita tabăra în cadrul tururilor organizate. La sfârşitul acestor tururi, cei care doresc pot face donaţii către victimele dezastrelor naturale din România.

Participanţii care s-au înscris pe pagina de Facebook a Crucii Roşii Române vor rămâne în tabără pentru a petrece „Noaptea Albă pentru Zile Negre' ca nişte adevăraţi sinistraţi: vor lua cina ca într-o adevărată tabără de dezastre, vor participa la ateliere şi proiecţii de filme şi vor dormi în corturi.

Crucea Roşie este singura organizaţie abilitată prin lege pentru a interveni în cazul unui dezastru (catastrofă naturală, război etc)  ca auxiliar pe lângă instituţiile statului, aceasta reprezentând totodată misiunea Mişcării Internaţionale de Cruce şi Semilună Roşie. Fondurile strânse de Crucea Roşie vor face posibilă intervenţia şi asigurarea primului ajutor către populaţia din România în cazul unei catastrofe.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri