Cât de periculoși sunt îndulcitorii hipocalorici în timpul sarcinii

Fără categorie

Chiar dacă îndulcitorii hipocalorici sunt considerați siguri pentru consum în timpul sarcini, noi studii arată că au o contribuție importantă  la creșterea greutății corporale și a riscului apariției bolilor cardiovasculare.

Conform celei mai recente cercetări a oamenilor de știință de la Universitatea din Calgary, Canada, chiar și stevia, care este promovată ca o alternativă naturală a aspartamului arată un impact similar în creșterea riscului de obezitate în primii ani de viață.

Spre deosebire de zahăr, aspartamul și stevia sunt de 200-400 de ori mai dulci, iar consumul zilnic provoacă o creștere în greutate a bebelușilor.

Pentru o sarcină sănătoasă și un bebeluș sănătos este importantă o nutriție sănătoasă. Studiul va continua prin încercarea de a stabili caracteristicile de bază ale unei diete sănătoase și, poate cel mai important, ce metode pot fi applicate pentru a corecta tulburările care afectează flora intestinală', a spus autorul cercetării, doctorul Raylene Reimer.

Recomandari
Huff
Unica.ro
Mai multe din