Pericole de Sarbatori

Copilul de doi-trei ani este cel mai periculos fenomen natural pentru decorurile de iarna, care sunt minunate – de privit, de luat, de trantit, de gustat, de baut, de jucat, de aruncat…

Iar vine Craciunul! Micutul este fascinat de ceea ce faceti inca de la primul gest de deschidere a cutiilor cu lucruri colorate pentru Sarbatori.

Il intereseaza tot, ii trebuie tot, e asa de incantat de tot ce se expune in jurul lui, incat in primele doua zile este posibil sa aveti cel mai cuminte copil din lume.

Stati linistiti, ca isi revine! Isi facea doar un plan de atac, deoarece nu prea stia cu ce sa inceapa. Profitati si voi de stupoarea initiala pentru a va asigura ca riscul este minim.

Asa ca incepeti si verificati, puneti sus sau dati altora (care nu au copii) acele surse de necaz in perioada aceasta a anului.

Sursele de caldura
Nu va ganditi numai la caloriferele care sunt mai mult sau mai putin calde acum, ci mai ales la romanticele lumanari, candele, seminee, la cuptoarele pline cu cozonaci, fripturi si alte minunatii.

Toate sunt tentatii si pericole mari pentru micul taifun care, in aceasta perioada, mai mult decat oricand, din pricina iuresului din casa simte ca are mai mult spatiu de manevra, gratie neatentiei celor mari.

Cand avem acasa un pitic de doi-trei ani, nu prea ne mai permitem lumanari pe masa, deoarece ele sunt sursa sigura de atractie pentru dumnealui.

Le lasam mai bine pentru cand va fi mai mare. Daca nu va puteti abtine, aveti grija ca in incaperea in care este flacara deschisa, chiar daca e protejata, copilul sa nu stea nesupravegheat. Curiozitatea lor trece de orice bariera.

Bradul
Cand cumparam bradul, trebuie sa il scuturam bine, iar daca pica ace, renuntam la el si incercam altul. Copilul va aduna acele de brad de pe jos si fie le va baga in gura, fie se va intepa in ele, fie le va folosi in scopuri inedite.

Vom tine pomul de Craciun in apa, pentru ca prospetimea lui sa se mentina si sa nu se scuture prematur. Daca avem un brad artificial, trebuie sa il curatam inainte, deoarece constituie un depozit de praf de la un an la altul.

Cel mai important: ancorati-l bine de tot, caci nici o pisica nu este atat de dibace in rasturnarea bradului cum este copilul de doi ani!

Sa nu uitam ornamentele bradului – partea cea mai interesanta a spectacolului din acest an… Nu va aventurati sa puneti in brad globuri de sticla anul acesta.

Alegeti numai ornamente rezistente, destul de mari ca sa nu poata fi inghitite, fara margini taioase, fara vopsea toxica, glitter sau parti mici.

Beteala lasati-o pe alta data, caci e foarte tentanta de bagat in gura sau de rupt in bucati mici, care pot fi inghitite.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din 2 - 3 ani