Pericole de Sărbători – cum să ferești bebelușul de ele

Nimic nu poate face un Crăciun mai frumos decât un copil. Dar Sărbătorile vin la pachet cu o mulțime de pericole. Decorațiunile, luminițele, hârtiile de împachetat, pomul, vârscul, cam toate sunt periculoase pentru bebe, iar bebe este un pericol pentru ele. Uite cum să eviți mai multe pericole de Sărbători.

 

Decorațiunile

Evitati ciorapii pentru cadouri, instalatiile de beculete, orice decoratiuni pentru usi sau pereti care pot semana sau seamana cu bomboane sau alimente (pere, mere, acadele, etc.), deoarece sunt extrem de atractive pentru copil. Va incerca sa se catere sa ajunga la ele, nu de foame, ci din placerea de a le atinge, de a se juca cu ele. Beculetele de la instalatii se desprind usor si pot fi „gustate intr-un fel foarte periculos. Ca sa nu mai vorbim ca pot fi sursa de electrocutare.

Plantele tradiționale

Vascul, poinsettia, ilicele (planta aceea cu bobite rosii) sunt otravitoare, asa ca daruiti-le cuiva (daca le primiti) sau puneti-le cat mai sus.

Cadourile, ambalajele

Confiscati toate pungile de ambalaj care pot deveni coifuri si care prezinta pericol de sufocare; indepartati funditele si verificati daca toti Mos Craciunii au cumparat cadouri adecvate varstei, care nu contin elemente mici sau parti care pot fi inghitite.

Nu lasati copilul singur langa cadouri fara a le verifica inainte. La masa de Craciun Nu lasati pahare cu bautura la indemana copilului; nu cred ca vreti sa intre in coma alcoolica de acum. Atentie la nuci, alune, bomboane si alte mici tentatii!

De ce să îl mai ferești

  • Hartia de ambalaj poate fi transformata pe loc in confetti de catre mainile indemanatice ale micutului.
  • Puful de pe globuri este o tentatie prea mare pentru un copil mic. Sa alegem variante mai simple. Exclus sticla!
  • Ciorapii pentru cadou au devenit foarte populari in ultima vreme. N-au ce cauta in preajma unui copil/bebelus. Pericol de sufocare!
  • Decoratiuni din ceramica sau ipsos „pudrate cu sclipici: un dublu risc: se sparg si pot fi „degustate.
  • Beteala este, poate, cel mai periculos ornament in aceste zile. Se poate infasura in jurul gatului, se poate manca etc.
  • Bradul, in sine, este suficient de periculos. Daca in aranjamente mai punem flori uscate si lumanari, pericolul creste „exponential. Daca primiti un asemenea aranjament, multumiti frumos si… daruiti-l altcuiva.
  • Luminitele ii fascineaza si pe adulti, asa ca nu va imaginati ca cel mic o sa treaca nepasator pe langa ele. Va vrea sa le atinga, sa le guste, sa le traga din pom. Dezastru!

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie