Peste 800 de voluntari au participat la campionatul de plantare din Tara lui Andrei de la Buzau

Sambata, 16 aprilie 2011, a fost organizata a treia plantare din Tara lui Andrei. Peste 800 de voluntari au plantat 20.000 de frasini si stejari in Padurea Frasin din comuna Spataru.

Gianina Corondan si Adrian Vancica, arbitrii intrecerii, au fluierat startul la ora 9:00 si i-au incurajat pe voluntari pe tot parcursul competitiei. Dupa doar 4 ore, toti cei 20.000 de puieti de frasini au fost plantati, iar echipa Albastra a fost aleasa castigatoare.

„Padurea din Tara lui Andrei creste de la an la an si pentru asta le multumim tuturor voluntarilor care sunt alaturi de noi in fiecare primavara si toamna. Astazi buzoienii au demonstrat ca si Romania e activa in calendarul european al voluntariatului.'  a declarat Mona Nicolici, Head of Community Relations & Social Affairs Petrom.

Campania de recrutare de voluntari pentru campionatul plantarii din Tara lui Andrei a inceput in Buzau pe 4 aprilie, atunci cand a fost instalat un punct de inscriere in Piata Dacia din centrul orasului. Toti cei din afara Buzaului, s-au putut inscrie si ei ca voluntari pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

La finalul actiunii de plantare, toti participantii s-au reunit in Piata Dacia din Buzau unde au fost medaliati cu titlul de Campioni ai plantarii din Tara lui Andrei' si au sarbatorit alaturi de trupa Voltaj.

Plantarile din Tara lui Andrei sunt organizate in acest an sub umbrela Anului European al Voluntariatului. Actiunea de la Buzau a fost organizata in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde, Romsilva – Ocolul Silvic Buzau si Primaria Municipiului Buzau.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri