Petrecere pentru copii cu buget redus

La aniversarea copilului, ideal ar fi sa existe o locatie, animatori si catering asigurate, doar ca ar insemna un efort financiar serios. Afla cum poti organiza o superpetrecere acasa, cu buget mic.

Organizeaza-te (ca sa fii sigura ca n-ai uitat nimic)
Bugetul. Stabileste cati bani vei cheltui si nu te abate de la suma.

Invitatiile. Nu face invitatia doar verbal. Poti printa invitatii haioase de pe Internet sau le poti face singura; da-le cu trei saptamani inainte.

Ajutoare. Roaga-i sa te ajute pe toti cei disponibili: rude, prieteni, parinti ai micilor invitati, cu promisiunea ca le vei intoarce serviciul.

Invitati. Se spune ca cea mai reusita petrecere este cea la care numarul invitatilor este egal cu varsta copilului plus unu. Daca nu poti tine seama de recomandare, ideal ar fi sa nu fie mai mult de 10-12 copii. Altfel, se vor imparti pe „grupu-lete” si vor fi greu de supravegheat.

Decorare. Alege o tema pentru amenajarea spatiului pentru petrecere sau foloseste multe baloane, de forme, marimi si culori diferite.

Mancare. Nu opta pentru o masa elaborata, cei mici nu vor lasa distractia pentru mancare. Un bufet suedez cu minisandvisuri, saratele si felii de pizza este ideal.

Bauturi. Asigura-le racoritoare sanatoase si apa plata. Dupa joaca, micutii vor fi insetati.
Tortul. Prepara singura tortul sau cumpara blatul, insiropeaza-l si decoreaza-l cu crema.

Muzica. Cei mici adora muzica si dansul, dar nu e nevoie de un DJ. Pregateste un playlist sau cateva CD-uri cu muzica preferata a copilului.
Cadouri. La plecare, ofera-le invitatilor un mic dar (set de culori, minipuzzle, revista, CD).

Cei mai mititei (1-3 ani)
Cati invitati? Nu chema mai mult de 4-5 copii si invita-i doar pe cei pe care micutul ii cu-noaste bine. La varsta asta, parintii vor sta cu copiii si vor dubla numarul musafirilor.

Durata? Maximum o ora si jumatate e absolut suficient. Cam atat le vei putea capta atentia, fara sa-i obosesti si plictisesti.

Cand? Majoritatea copiilor mici dorm la amiaza si sunt mai bine dispusi dimineata, asa ca cel mai bun interval orar e inainte de pranz.

Ce tematica? Tine cont de preferintele pe care le au copiii la aceasta varsta: animale, pirati, dinozauri, zane, printese. Poti improviza, folosind culoarea ori jucaria favorita a copilului. Nu uita: cat mai multe baloane!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice