Petrecerea de ziua copilului

 In ultimii ani, moda petrecerilor aniversare organizate in locuri de joaca a prins teren. Totusi, cand de-abia ne obisnuiseram ca singura noastra contributie la petrecere sa fie lista de invitati si achitarea notei la final, criza ne-a dat peste cap obiceiurile si propriul apartament pare sa fie din nou cea mai potrivita solutie.

E drept, taraboiul poate fi mare, dar o alta abordare poate sa transforme petrecerea intr-o placere si pentru tine.

 

petrecere, copii, pas cu pas, cadouri, ziua copilului

 

1. Sa incepem cu invitatiile. Poti descarca formate haioase de invitatii de pe site-urile specializate (gratuit) si le poti trimite prietenilor copilului, dupa ce ati negociat numarul de invitati.

In teorie, 10 copii sunt limita maxima admisa pentru dimensiunile unui apartament oarecare si chiar si pentru o casa/vila, caci copiilor li se vor adauga si parintii.

2. Decorul trebuie gandit cu mare atentie. Puteti alege o tema impreuna cu copilul si atunci toate decoratiunile trebuie sa se plieze pe tema aleasa (roz, bleu, sirenele, cars, ben 10 etc.) sau puteti sa faceti o vizita prin magazinele specializate si sa cumparati balonase, confeti si alte elemente de decor – cu mare grija pentru buget, desigur.

Varianta mai simpla si mai amuzanta, care ar avea avantajul ca ati reduce bugetul si, pe de alta parte, s-ar constitui intr-o frumoasa activitate de familie, ar fi sa cumparati hartie creponata, glasata, lipici, etc. si sa confectionati voi totul in familie cu o saptamana inainte. Copilul se va mandri cu decorul productie proprie…

3 Alcatuirea meniului presupune cele mai multe eforturi – si financiare, si de imaginatie. Exista si varianta catering, daca vreti sa trisati putin – au aparut suficiente firme specializate care lucreaza si cu bugete mici.

Daca optati insa pentru o petrecere integral „home-made”, atunci sendvisurile, minisnitelele, minitartele si pateurile raman alegeri cu care nu dati gres.

Cat despre tort, si aici puteti alege intre variantele hi-tech – sub forma de masinuta, papusa, personaj animat preferat de catre copil – sau cele traditionale: tort pregatit de voi in casa, de la blat pana la ornat.

Din nou, si momentul tortului poate fi unul de familie, daca cel mic este suficient de mare pentru a fi ajutor in bucatarie.

4. Jocurile si jucariile sunt importante. De activitatile din timpul petrecerii ar trebui sa se tina cont si in momentul alcatuirii listei de invitati – care ar trebui sa aiba varste apropiate.

Daca nu putem evita sa avem grupe diferite de varsta, ar trebui sa concepem un program pentru diferitele categorii de varsta, astfel incat si cei micuti sa se distreze, iar cei mari sa nu ii considere pe pici „enervanti”.

Asta presupune implicarea unui parinte, de preferat altul decat gazdele – puteti organiza schimburi si, pentru a fi siguri ca parintii de serviciu nu raman fara idei, concepeti inainte o lista cu activitatile de facut.

Poate parea o mare bataie de cap, dar va va scuti de tensiuni in chiar ziua petrecerii. Sigur ca momente anapoda se pot petrece cu toata planificarea, dar riscurile se reduc la minimum atunci cand toti au ceva de facut si nu se bat pe aceleasi jucarii.

5. Curatenia de dupa – ei bine, acesta ar fi principalul contraargument apropo de organizarea unei petreceri acasa. Dar totul e o chestiune de abordare.

Poate parea o idee trasnita, dar de ce nu ati incerca sa organizati un soi de concurs cu premii pentru invitatii harnici care sa va ajute la strans? Copiii vor fi amuzati de idee, iar voi veti fi surprinsi de eficienta acestei metode si de abilitatile lor de gospodari motivati de primirea unui mic premiu simbolic.

Asigurati-va insa ca aveti minipremii pentru toti invitatii, altfel ies discutii chiar la finalul petrecerii si ar fi pacat. Atentie: este de preferat ca absolut toata vesela – farfurii, pahare, tacamuri – sa fie de unica folosinta, din motive legate de siguranta copiilor.

Foto: Hepta, Dreamstime.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton