Petrecerea pentru copii reduce pericolul lipsei de socializare

Este foarte important pentru copii sa deprinda abilitati de socializare inca de la varste fragede. In mod natural, copiii sunt egocentrici, iar lipsa interactiunilor le afecteaza in timp comportamentul si calitatea vietii. Parintii, educatorii si profesorii ar trebui sa le creeze un mediu propice unde ei sa invete sa socializeze.

Desi cei mici se descurca cu succes in societate, e necesar totusi ca ei sa invete sa interactioneze intr-un mod pozitiv, sanatos, productiv. Copiii cu un grad scazut de socializare sunt predispusi interiorizarii, care duce la respingerea din partea colegilor, performanta academica mediocra, izolare si depresie. O parte din ei ajung sa aiba chiar probleme legale din cauza violentei.

 

Parintii ar trebui sa lucreze indeaproape cu educatorii si profesorii pentru a crea copilului un mediu favorabil interactiunilor sociale pozitive, comunicarii si rezolvarii conflictelor. Pe masura ce cresc, micutii realizeaza ca mai sunt si alte persoane care au sentimente si nevoi exact ca ei. De aceea interactiunile sociale multiple si diverse, precum si monitorizarea lor sunt importante.

petreceri copii - BluParty0Petrecerea pentru copii ofera un asemenea mediu. Copiii participa in numar relativ restrans (de la 5 la 20) ceea ce este perfect pentru ca parintii sa le poata observa comportamentul si mai apoi sa poata actiona daca este cazul. Mai mult, actorii BluParty, dedicati lucrului cu copiii, au participat la cursuri pentru a invata cum sa interactioneze cat mai bine cu ei si a-i implica in jocuri interactive.

La petrecere, pana si cei mai mici comunica in propriul limbaj in piscina cu bile, invata sa imparta creioanele colorate in atelierele de creatie, sa cante impreuna la karaoke pentru copii sau sa ii accepte pe ceilalti in acelasi spatiu din bouncer, spre exemplu. BluParty investeste constant in calitatea programelor dedicate copiilor pentru ca acestia sa interactioneze cat mai mult si sa se bucure impreuna de petrecere.

 

text: Blu Party


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Timp liber