Pielea bebelușului – 4 probleme frecvent întâlnite

Bebelușii pe care-i vezi tu prin reclame au o piele catifelată și fără cusur – dar ei au trecut de mult de etapa nou-născut. În primele săptămâni după naștere, pielea bebelușului este departe de a fi fără cusur. Uite care sunt cele mai frecvente probleme cu pielea bebelușului:

 

Eritemul de căldură

Apare în special la nou-născuți și bebeluș, dun cauza faptului că glandele sudoripare sunt încă în proces de dezvoltare. Când umiditatea și temperatura cresc, glandele sudoripare încearcă să elibereze căldură prin transpirație, dar nefuncționând cum trebuie, transpirația este reținută în piele și cauzează formarea de mici pustule roșii.

Milia

40% dintre bebeluși prezintă la naștere aceste mici pustule, care sunt compuse din celule cutanate normale algomerate pe anumite zone. Este o problemă de piele care nu trebuie tratată, ci dispare de la sine, pe măsură ce copilul crește.

 

Eritemul toxic

Numele înspăimântător care este acordat acestor bubițe roșii, proeminente, care apar la aproape 50% dintre bebeluși în primele zile de viață induce în eroare. Eritemul toxic nu ete periculos pentru bebeluși, iar petele (a căror proveniență nu se cunoaște cu certitudine) dispar de la sine, la câteva zile după naștere.

 

Acneea sugarului

Din cauza hormonilor primiți de la mamă încă din viața intrauterină, pielea bebelușului poate fi afectată de acnee. De obicei, accesul de acnee atinge un vârf între a doua și a patra săptămână de viață, iar bubițele regresează spontan, fără vreun tratament, până în jurul vârstei de 6 luni.

Dacă ai orice suspiciune legată de pielea bebelușului, vorbește cu medicul pediatru – nu aplica pe pielea celui mic creme și loțiuni care nu numai că nu au efect, dar pot agrava problema, date fiind particularitățile pielii sugarului.

foto Shutterstock

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton