Pierderea sarcinii – 4 semnale de alarmă!

Femeile însărcinate se împart în două categorii – cele care dau fuga la doctor la cea mai mică neregulă și cele care, din jena de a deranja medicul, ignoră anumite simptome care pot indica de fapt o problemă serioasă. Uite câteva semnale de alară pe care să NU le ignori când ești însărcinată și care pot indica pierderea sarcinii.

Sângerări

Unul dintre primele semne care însoțesc pierderea sarcinii este sângerarea – poate fi vorba despre câteva pete de sânge sau o hemoragie în toată regula. Dacă observi și cea mai mică sângerare, este bine să mergi imediat la medic – chiar dacă nu întotdeauna ea înseamnă iminența de pierdere a sarcinii, este bine ca ginecologul să excludă acest diagnostic și să depisteze imediat cauza sângerării.

Crampe foarte dureroase

În timpul sarcinii crampele sunt destul de frecvente – de obicei, ele sunt cauzate de presiunea pusă asupra ligamentelor care se tot întind, dar dacă simți crampe foarte dureroase, doar pe o parte și ele sunt însoțite și de sângerări – fuga la medic!

Scurgeri vaginale anormale

Scurgerile vaginale pot fi mai abundente în timpul sarcinii, dar dacă observi ceva neobișnuit, dacă ai scurgeri vaginale urât mirositoare, maronii sau care conțin cheaguri de sânge – mergi la medic imediat! De preferat ar fi să colectezi o parte din secreție într-un recipient curat, pentru a arăta medicului despre ce e vorba.pierderea sarcinii

Lipsa simptomelor de sarcină

Dacă săptămâni la rândul te-au chinuit greața și amețelile și brusc nu mai ai nimic, acesta poate fi un simptom care indică pierderea sarcinii. La fel, dacă deja simțeai mișcările bebelușului și nu le mai simți timp de ore întregi, acesta este un semn că ceva e în neregulă. Mergi imediat la medic!

 

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate