Pinguinii cu voci celebre (DVD)

Ironia face ca, la sfarsitul lunii noiembrie, in weekendul cand americanii au sarbatorit Ziua Recunostintei si toti curcanii au disparut din curti pentru a sfarsi tragic pe mese, inecati in sos de merisor, un film despre pasari era pe primul loc in box-office.

„Happy Feet a incasat in numai doua saptamani de la lansarea in Statele Unite 100 de milioane de dolari. Filmul – care i-a reunit in studio pe unii dintre cei mai apreciati actori ai momentului, Elijah Wood, Nicole Kidman, Brittany Murphy, Hugh Jackman si Robin Williams – ruleaza si pe ecranele noastre, cu titlul „Mumble, cel mai tare dansator.

Aventurile lui Mumble (voce Elijah Wood) se petrec in inima Antarcticii, unde isi au resedinta toti membrii Clanului Pinguinilor Imperiali.Traditia lor spune ca fiecare pinguin are nevoie de un cantec de suflet, pe care sa-l interpreteze cu talent, pentru a-si gasi perechea.

Dar toate oranduirile Imperiului se clatina cand vine pe lume un pinguin simpatic foc, dar care nu stie si nici nu poate sa cante. Mumble, fiul lui Memphis (Hugh Jackman) si al Normei Jean (Nicole Kidman) este cel mai prost cantaret din lume, dar un dansator de step extraordinar.

Comportamentul lui sucit ii aduce antipatia „conducerii si Mumble este alungat. Aventurile pinguinului dansator tin cu sufletul la gura copiii si adultii, deopotriva. Iar producatorii nu s-au zgarcit: mai mult de 85 de milioane de dolari s-au cheltuit, cu 20 mai mult decat suma alocata pentru superproductia „The Matrix in 1999.

Aproape tot filmul este generat pe computer, cu exceptia catorva cadre cu oameni reali, „animate ulterior si ele.

Ce nu v-am spus:

– filmul este dedicat memoriei lui Steve Irvin, australianul supranumit „The Crocodile Hunter (vanatorul de crocodili), care a murit la scurt timp dupa terminarea inregistrarilor pentru „vocea personajului Kev;

– Prince a refuzat, initial, sa „imprumute cantecul „Kiss, dar dupa ce a vazut filmul la montaj, s-a razgandit si a compus si melodia pentru genericul final.

Cine canta si danseaza:
Nicole Kidman – Norma Jean
Hugh Jackman – Memphis
Brittany Murphy – Gloria
Robin Williams – Ramón

Distribuit de Intercom Film Romania, Foto: Intercom Film/Warner Bross.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton