Piperul te scapă de astenie

Piperul este un tratament foarte eficient pentru multe afecțiuni. Condiment folosit în întreaga lume, piperul pune în mișcare digestia cea mai leneșă, ajută la circulație și chiar alungă febra. Uite ce minuni mai face condimentul-medicament.

Astenia de primăvară poate fi combătută cu ajutorul piperului negru. Consumă la fiecare masă cât mai multe boabe de piper (vei descoperi singură ce doză poți suporta fără să apară senzația de jenă digestivă), timp de 5 zile la rând. Vei scăpa de manifestările neplăcute ale asteniei de primăvară, de starea de oboseală și amețeală.

 

10-15  boabe de piper negru, pe care le bei cu un pahar cu apă, te salvează atunci când ai un episod diareic.

Piperul este folositor și în caz de febră. Presară pe mâncarea ta un vârf de cuțit de praf de piper sau pune aceeași cantitate într-un ceai, pe care e bine să îl bei cât mai cald.

Piperul este și un puternic antitusiv: într-o jumătate de litru de alcool, diluat cu apă (sau rachiu) se pun la macerat, timp de 5 zile, 4 linguri de piper negru, măcinat. Preparatul se filtrează și se administrează astfel: o linguriță din amestec se diluează într-un pahar cu apă și se amestecă bine. Se soarbe încet, atunci când simți nevoia să tușești.

Durerile articulare pot fi ameliorate tot cu piper. Se pune piper negru măcinat la macerat în alcool, iar cu preparatul obținut se masează articulațiile în zonele dureroase.

Atenție, însă: piperul negru poate agrava câteva afecțiuni: gastrita, hipertensiunea, anumite stări inflamatorii acute. În aceste cazuri este contraindicat.

foto Shutterstock

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport