Piure de quinoa, avocado și dovlecel după rețeta lui Carmen Brumă

Vrei să mănânci mai sănătos? Profită de meniul bebelușului tău! Folosește legumele care rămân de la masa lui, pentru o masă sănătoasă și delicioasă și pentru tine. Carmen Brumă așa procedează. Te inspiră și pe tine rețeta vedetei?

 

PIURE DE QUINOA, AVOCADO și DOVLECEL

Ingrediente: 3 linguri de quinoa fierte, jumatate de avocado, un dovlecel mic fiert, sare, busuioc. Se amestecă toate cu mixerul sau blenderul pâna când ajung la consistența dorită.

Quinoa este bogată în proteine, aminoacizi, fier, calciu, potasiu, cupru și mangan și are puternice proprietăți antioxidante.  Venerată de incași, planta ceralieră conține și mult magneziu, mineral esențial pentru combaterea stărilor de oboseală și depresie, ascociate sezonului rece.

Avocado este considerat și el un aliment-minune. Foarte bogat în proteine, acizi grași esențiali, carotenide și antioxidanți (vitaminele C, E), avodado mai conține și potasiu (cu 60% mai mult decât banana) și luteină, importantă pentru sănătatea ochilor și buna dezvoltare a vederii bebelușilor.

Dovlecelul este o bună sursă bună de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, zinc, fosfor, cupru și fier și este bogat în vitamine din complexul B.

(sursă rețetă și foto – pagina oficială de fb Carmen Brumă)

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare