Piure de soia cu morcovi și iaurt

Boabele de soia sunt pline de substanțe nutritive, reprezentând o sursă de proteine de calitate, dar și de minerale, vitamine și fibre. Soia conține calciu, fier, zinc, fosfor, potasiu și magneziu, vitamine din complexul B și acizi grași esențiali de tipul Omega-3.

Morcovii, foarte potriviți pentru tratarea multor probleme digestive la copii (și nu numai) conțin betacaroten, vitamine din complexul B, vitamina C, dar și potasiu și sodiu, precum și o mulțime de alți nutrienți esențiali pentru sănătatea pielii, a ochilor, a sistemului digestiv și osos.

Iaurtul este o sursă de proteine animale de calitate și este bogat în calciu, vitaminele V2 și B12, precum și potasiu și magneziu, iar odată ce este amestecat în piureul de soia îi conferă o consistență cremoasă.

Uite cât de ușor prepari un piure din soia cu morcovi și iaurt, gustos și hrănitor pentru copilul tău, care poate intra în meniul juniorului după 8 luni.

Ingrediente pentru 2 porții

  •  o jumătate de ceașcă de boabe de soia proaspete sau congelate
  • un sfert de ceașcă de iaurt
  • un morcov mic
  • pătrunjel sau mentă proaspătă

Mod de preparare:

Pune jumătate de litru de apă într-o cratiță și lasă să dea în clocot. Dacă folosești boabe de soia proaspete (atenție, ai grijă să cumperi soia nemodificată genetic!), pune-le într-un coș special pentru fiert la aburi, împreună cu morcovul tăiat rondele și lasă să fiarbă până boabele devin moi (aproximtiv 20 de minute). Urmează indicațiile de pe ambalaj pentru eventualitatea în care folosești soia congelată.

Pasează boabele de soia fierte și rondelele de morcovi cu ajutorul unui blender, până ce obții o pastă omogenă. Adaugă apoi și iaurtul, și menta sau pătrunjelul tocate mărunt și amestecă bine, până pasta capătă o consistență de cremă fină.

Atenție – dacă în familia ta există un istoric de alergii, introducerea soia în alimentație trebuie amânată!

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie