(P) Planificarea vacanțelor cu copiii – tips & tricks

Vacanțele împreună cu cei mici sunt cele mai mari bucurii, căci strâng laolaltă familia în locuri pitorești, unde toată lumea se relaxează și se distrează. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să planifici în detaliu concediul, astfel încât totul să meargă ca pe roate. Îți prezentăm câteva tips & tricks pentru vacanțe cu copiii, pe care te îndemnăm să le urmezi, iar călătoria departe de casă îți va părea o simplă joacă:

Pregătește din timp lista de bagaje

După ce ai rezervat vacanța, apucă-te să faci lista cu lucrurile necesare pentru călătorie și pentru sejur. Dacă cei mici sunt la primul drum mai lung pregătește un rucsăcel cu gustări, dulciuri, jucării, acadele pentru copii recomandate pentru reducerea senzației de disconfort (greață, amețeală), a răului de mișcare (de mare, mașină, rotație) sau de altitudine.

Lista de articole necesare pentru copii este mai mare decât cea pentru părinți, acesta este un lucru cert: este nevoie de tricouri, slipi, pantaloni scurți, rochițe, hanorace mai groase pentru serile reci, papucei de plajă, sandale, pantofi sport, pijamale, chiar și căciulițe subțiri care sunt utile în zilele cu vânt puternic. La produsele de îngrijire pe care le folosești de obicei pentru cei mici adaugă creme și uleiuri de plajă. Nu uita de jucării, alege dintre cele preferate de micuți și adaugă lucruri noi, ca să le faci o surpriză plăcută când ajungeți la destinație.

Realizează itinerarii pentru excursii cu toată familia

Visezi de un an întreg la vacanța împreună cu cei dragi, așa că transformă timpul petrecut împreună în zile memorabile! Studiază locurile unde veți merge în concediu și planifică itinerarii diverse, care să împace toate gusturile: parcuri acvatice, facilități de agrement și sporturi nautice, parcuri de distracție. 

Nu uita de grădini zoologice, muzee maritime, vizite la castele, monumente și situri arheologice, ca să oferi experiențe educative pentru cei mici, iar vacanța să fie mereu palpitantă, fără riscul de plictiseală.

Pune în valiză jucării și gadgeturi de vacanță

Pe lângă jucăriile lor obișnuite, pune în valiză gadgeturi de vacanță pentru toată familia: jocuri de plajă, o barcă gonflabilă, un fileu de volei, un set de petanque, poate chiar o dronă Dji Mini 2 4K ca să realizați împreună filmări spectaculoase din locurile pe unde o să hoinăriți.

Consideră un concediu cu copiii ca pe o ocazie da a petrece timp de calitate împreună și ca pe o modalitate excelentă să-i înveți lucruri noi, chiar să-i inițiezi în domeniul tehnologiei pentru că, nu-i așa, fac parte dintr-o generație nativ digitală.

Implică-i pe copii în organizarea vacanței

Pune în bagaj hăinuțele lor preferate și mergi cu ei la cumpărături să alegeți împreună costumul de baie, jucăriile de plajă și colacul de înot. Astfel îi pregătești pentru vacanță și le trezești interesul pentru aventura care urmează.

În funcție de vârsta celor mici, alege activități pe care să le organizați în familie înaintea plecării în concediu: vizionați filme despre locurile pe care le veți vizita, distrați-vă la clipuri haioase din stațiunile respective, ascultați muzică tradițională și savurați un prânz de duminică pregătit cu specialități culinare din țara unde veți merge în vacanță.

Toate aceste tips & tricks vor determina copiii să aștepte cu nerăbdare plecarea peste mări și țări, iar odată ajunși la destinație să fie relaxați, fără emoții și cu o reală dorință de a cunoaște împrejurimile și de a se distra împreună cu familia.

Sursa foto: www.freepik.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse