Are pleoapele umflate – de ce?

Edemul pleoapelor (pleoapele umflate) însoțește anumite infecții. Sinuzita și conjunctivita produc în mod obișnuit edemul pleoapelor. Uite ce alte afecțiuni pot fi cauza pentru pleoapele umflate.

 

Pleoapele umflate mai pot fi cauza unei infecții bacteriene grave – celulita periorbitală. Boala este mai puțin întâlnită acum, datorită vaccinului antiHaemophilius. Dacă totuși se declanșează, celulita periortitală este caracterizată nu numai de pleoapele umflate, ci și de culoarea roșie sau purpurie a pielii din jurul ochilor și febră. Afecțiunea apare de obicei în urma uni traumatism puternic sau a unei sinuzite netratate și necesită atenție imediată din partea medicului.

Pleoapele umflate mai pot fi semnul unei reacții alergice (mare atenție la picturile pe față!) sau pot apărea ca urmare a înțepăturilor de insecte. Dacă pleoapele umflate sunt însoțite și de o inflamație în altă zonă a corpului (gură, mâini, picioare), acest lucru poate indica o puternică reacție alergică sau o acumulare de lichid ce caracterizează anumite afecțiuni ale rinichilor. Ambele situații trebuie investigate de urgență de către un medic. Mergeți la camera de gardă a acelui mai apropiat spital de pediatrie!

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau