Update: Bebelusul salvat de politisti din WC s-a stins la spital

UPDATE: 31 august

Copilul nou-nascut salvat ieri dintr-o hazna din judetul Prahova de catre cei doi politisti a murit la Maternitatea din Ploiesti.

Bebelusul a fost initial resuscitat cu succes de unul dintre politisti si a fost predat personalului de pe ambulanta, insa in drum spre spital acesta a intrat in soc cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au fost continuate pe drum si la spital, insa in zadar.

Fetita gasita in WC-ul din spatele casei din comuna Gorgota cantarea doar 1 kg la nastere. Anchetatorii nu exclud ipoteza ca bebelusul sa fi fost aruncat imediat dupa nastere in WC.

Politistii au deschis o ancheta pentru infractiunea de pruncucidere, insa aceasta s-ar putea desfasura cu dificultate, avand in vedere ca mama e cunoscuta ca avand probleme psihice.

Femeia in varsta de 34 de ani va fi supusa unei expertize psihiatrice, iar in eventualitatea in care se ajunge la concluzia ca nu avea discernamant, cel mai probabil nu va raspunde penal.


Miercuri dupa amiaza, politistii de pe raza Inspectoratului de Politie Judetean Prahova au reusit sa salveze un bebelus aruncat in WC, dupa ce mama lui s-a prezentat la spital cu simptome de avort sau nastere, dar fara copil, potrivit Digi24.

Bebelusul a fost descoperit, dupa ce mama s-a prezentat la spital

O echipa de politisti s-a deplasat la domiciliul femeii, in comuna Gorgota. Ajunsi la fata locului, politistii au auzit plansete de bebelus din haznaua din gradina.

Bebelusul a fost scos din WC si a fost predat unui echipaj medical.

„Tot ce se se poate spune în acest moment este că nou-născutul trăieşte”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Prahova.

In continuare, se vor face cercetari pentru a se determina in ce imprejurari a ajuns nou-nascutul in toaleta.

Sursa imagine: 123rf

Recomandari
Unica.ro
Recomandari shopping
Glamour.ro
Mai multe din Bebelusul