Portretul unui profesor ideal de limba engleză pentru copilul tău – exemplul Novakid.ro

La începutul unui nou an școlar, părinții sunt, firește, mai ocupați cu alegerea activităților extracurriculare pentru copiii lor. Un număr tot mai mare de familii optează pentru meditațiile virtuale sau școlile online, formate favorizate pentru flexibilitatea și capacitatea de a economisi timp și efort: poți studia de oriunde și poți, de asemenea, să-ți ajustezi programul la nevoile tale. Școlile online oferă mai multe oportunități de a alege un profesor. Părinții elevilor școlii online de engleză Novakid.ro au vorbit despre procesul de selecție al profesorilor online și despre ce trebuie să ai în vedere când se face alegerea finală.

Profesorul ideal este cel care… aderă la cerințele programului

Indiferent de vârsta elevului, educația necesită un program clar și detaliat. Părinții vor să înțeleagă ușor ce progres va avea copilul într-o lună, două, trei sau șase. În același timp, majoritatea doresc să se simtă „implicați' în pregătirea curriculum-ului. Acest lucru, desigur, nu antrenează o intervenție a părinților în munca experților educaționali, este însă suficient ca profesorul să descrie în detaliu programul de predare și să garanteze la final un rezultat.

Părinții susțin că în cadrul școlii Novakid: „Profesorul nostru este moderat strict, exigent, disciplinat. Prezintă materialul până când este pe deplin absorbit și înțeles, dar în același timp este pozitiv, prietenos și înțelegător'. „Un profesor ar trebui să rămână un profesor până la urmă. Este important ca profesorul să rămână cu programul și să lucreze pentru a obține rezultate. Și, de asemenea, explică clar materialul și corectează întotdeauna greșelile„.

Alvina Rusu, manager Novakid România, aduce în completare faptul că atunci „Când coordonezi programul cu oricare dintre părinți, ei cred că au luat singuri decizia și se simt implicați și încrezători. În orice caz, un părinte are nevoie de rezultate și este important să reflectăm acest lucru în curricula urmată de copii'.

Profesorul ideal este cel care… știe cum să găsească abordarea potrivită
pentru orice copil

Competența și adaptarea la standardele curriculare sunt foarte importante. Dar părinții așteaptă de la profesor să aibă capacitatea de a găsi o abordare personalizată pentru fiecare copil. Pentru a rămâne mai mult timp pe un subiect dificil, aceștia încearcă să scoată un elev timid din carapacea sa ori să tempereze energia unui copil agitat pentru a se putea concentra mai bine. Acest lucru este valabil mai ales pentru activitățile extracurriculare, în care elevul este implicat 1:1 cu profesorul și nu este nevoie să „țină pasul' cu restul clasei.

De asemenea, părinții se așteaptă ca profesorii să atingă un echilibru între rigoare și prietenie. Profesorii care sunt prea stricți duc la respingere, iar cei relaxați fac părinții să fie suspicioși.

Unii părinți povestesc că „Profesoara a reușit să găsească o abordare față de copilul nostru și să-l cucerească. În același timp, ea se comportă liber și natural, are o abordare creativă, are propriul stil și rezolvă exercițiile cu cel mic captivându-l și nu punându-l sub presiune'.

Îmi place că profesorul își amintește interesele copilului, hobby-urile și personajele de desene animate preferate și le folosește activ în lecție'.

Profesorii care sunt prea serioși mă fac să mă simt inconfortabil. Într-o zi, am asistat la câteva cursuri cu fiul meu și un profesor făcea remarci precum ‘Oh, ce draguț!’ ca răspuns la fiecare cuvânt spus de cel mic. Mi-a dat impresia că îl stresa'.

Iar explicația vine chiar de la Helen Tourlayew, șeful Departamentului de Dezvoltare al Profesorilor Novakid, care ne explică cât de important este pentru un profesor să înțeleagă ritmul de învățare a unui elev: „Din punctul de vedere al profesorului, volumul de muncă al copilului ar trebui să corespundă nu doar nivelului și abilităților acestuia, ci și specificului ritmului său de învățare. În acest sens, o abordare individuală este crucială'.

Profesorul ideal este cel care… oferă feedback regulat

Un alt punct important este dorința profesorului de a oferi feedback. Pentru părinți, comentariile profesorului devin un indicator al progresului copilului. În același timp, se așteaptă ca profesorul să fie cât mai onest și imparțial.

Îmi place când un profesor oferă feedback obiectiv: ajută la eficientizarea orelor. Feedback-ul prea optimist și pozitiv este alarmant. Îngreunează înțelegerea reală a lucrurilor”.

Ca părinte, ceea ce îmi place cel mai mult la profesorul nostru este că ne oferă feedback detaliat și îndrumări suplimentare.'

Alvina Rusu, manager Novakid România, explică rolul de a oferi feedback: „Pe lângă faptul că profesorul notează reușitele copilului, feedback-ul este și un instrument grozav pentru urmărirea progresului. Desigur, nimeni nu vrea să audă că micuțul lui nu se descurcă bine la ceva, dar aici îndatorirea profesorului este de a oferi corect și complet feedback'.

Ce să cauți la un profesor înainte să îl alegi

Educația înaltă

Mai mult de jumătate dintre părinți, atunci când își aleg un profesor, se bazează pe nivelul său de pregătire profesională. În mod ideal, profesorul ar trebui să aibă studii superioare într-o materie de specialitate.

O diplomă internațională

În ceea ce privește limbile străine, este important să se acorde atenție la acreditările profesorului, dacă acesta are o diplomă internațională sau nu. Aceste certificate sunt eliberate după promovarea cursurilor speciale de formare ca profesori. Este important ca profesorul să finalizeze programa completă și nu versiunea redusă a cursului.

Experiența de muncă

Alege profesori cu cel puțin 3 ani de experiență. Se acordă atenție experienței de predare online, întrucât nici măcar profesorii talentați nu sunt întotdeauna capabili să treacă rapid de la un sistem școlar în format total fizic la formatul online.

Evaluarea altor părinți

Școlile online mari au evaluări ale profesorilor. Acestea sunt de obicei compilate pe baza feedback-ului de la alți utilizatori.

Despre Novakid

Novakid este școala online nr. 1 de engleză pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4-12 ani din Europa. În anul 2017 s-a lansat pe piața internațională, ajungând să activeze în prezent și în România începând din iunie 2021. Profesorii acestei școli sunt vorbitori nativi ai limbii engleze, acreditați la nivel internațional prin certificate CELTA, TEFL, TKT și TESOL.

Modul de predare Novakid depinde de ritmul și capacitățile elevului. Fiecare curs este personalizat, începând cu prima lecție gratuită pe care școala o oferă noului cursant pentru a-i observa abilitățile și modul de lucru. Parcurgerea lecțiilor este interactivă, datorită activităților dinamice și inovative pe care profesorul le utilizează: excursii virtuale cu ajutorul tehnologiei, jocuri, videoclipuri și șabloane personalizate.

Pentru a afla mai multe despre școala de engleză Novakid vizitați www.novakid.ro.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial