Postarea sincera a unui medic pediatru. Recomandari pentru parinti!

Cristina este medic pediatru si dupa ultima garda pe care a avut-o, a decis sa faca, pe pagina personala de Facebook, o postare sincera si directa in care sa faca o serie de recomandari pentru parintii care vin cu copiii la camera de garda.

„Dupa ultima garda pe care am avut-o in pediatrie cand m-am simtit coplestita de numarul de consultatii si tratata ca ultimul om de mai multi parinti pt ca au stat sa astepte la camera de garda, m-am tot gandit cum sa scriu niste explicatii „la rece” […] Deci cateva explicatii despre ce se intampla la camera de garda a unui spital de pediatrie”

Asa isi incepe Cristina postarea. Medicul recunoaste ca toti cei din camera de garda sunt constienti ca le este greu copiilor sa astepte insa ii roaga pe parinti sa inteleaga exact ce inseamna o urgenta medicala „Urgenta la copil resprezinta febra mare (peste 39C), varsta mica(sub 3 luni), insuficienta respiratorie (respira prost si are nevoie de Oxigen), traumatism cranian, convulsie, varsaturi si scaune diareice mai ales la copil<1an, deshidratare importanta".

De asemenea, medicul pediatru atrage atentia ca nu nu trebuie abuzat de serviciul de ambulanta: „Ambulanta are prioritate dar nu abuzati de ea, nu e taxi!”.

Cristina explica in postarea sa si ce se intampla cu medicii, dincolo de usa camerei de garda: „Doctorii chiar au nevoie sa manance si sa bea apa si uneori cafea intr-o garda de 24 ore, altfel nu mai suntem in stare sa stam nici noi in picioare. […] Nu ne ajuta deloc daca parintii incep sa se vaite pe hol ca medicii sunt prea inceti, ca daca nu dai bani nu se uita nimeni la tine. Din contra, avem nevoie de liniste. Si de respect.Noi ne-am ales meseria asta dar nu am ales sa lucram intr-un mediu in care suntem injurati in fiecare zi.”

In aceeasi postare, medicul ii roaga pe parinti sa nu ii mai foloseasca pe medici drept recompensa sau pedeapsa: „Nu mai faceti promisiuni in numele medicului (o sa iti dea dra doctor o ciocolata daca stai cuminte), ca nu am de unde. Si nici nu ii mai speriati cu: „Daca nu esti cuminte te duc la doctor si iti face injectie!”. Noi incercam sa le explicam ca tratamentul le va face bine, nu este o pedeapsa.”

Sursa: Facebook.com
Foto: 123rf.com; Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau