Postarea unui tata cu copilul in spital: „Sunteti niste criminali!”

Cristian Sutu este un tata revoltat si asa cum chiar el declara, initial nu a vrut sa faca publica postarea scrisa pe blogul personal in timp ce copilul lui era internat in spital.

Lucrurile s-au schimbat insa dupa ce a aflat ca Ministul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat un proiect de lege prin care sa se ofere despagubiri si compensatii materiale detinutilor care au stat in conditii necorespunzatoare.

Acesta a fost momentul in care Cristian Sutu a decis sa publice pe blogul personal povestea zilei in care copilul sau a fost operat intr-un spital de stat din Capitala.

Cristian incepe prin a povesti cum, langa copilul sau nu ii este permis accesul de cat mamei, motivatia fiind ca spitalul este in carnatina insa, cat timp sta afara in curtea spitalului asteptand vesti, vede cum sunt multi tati carora totusi le este permis accesul.

„La ora la care încerc să mă calmez scriind aceste rînduri, copilul meu este într-o intervenție chirurgicală. La un spital din București. Stau pe un trotuar din parcare și aștept. Aș fi intrat și eu în spital, vă dați seama, să stau lipit de ușa pe care va ieși medicul. Cu vești. Dar nu se poate. Spitalul este în carantină, astfel că doar mama copilului are voie. Te supui. Și aștepți. Secundele au alt ritm.

Ce pot să fac? Mă uit la asistenta de la trierea pacienților. Cum dă ea halate de teoretic unică folosință celor care urcă în spital. Sunt de la ora 8 dimineață aici, acum e 13.30, și nu am văzut nici un halat scos din țiplă. Toate sunt refolosite. Apoi văd cum alți tați sunt totuși lăsați să intre și mă întreb cît costă oare tariful anti-carantină cu halate refolosite. O întreb și pe asistenta de la triere. Îmi răspunde că nu mai pup sus.”

Dupa ce descrie situatii deja mult prea bine cunoscute privind vizitele in spitalele din stat, Cristian Sutu atinge un alt punct sensibil: „Bagajul pentru spital”. Orice parinte care a fost internat cu copilul intr-un spital de stat stie cum trebuie sa vina cu totul de acasa, de la mancare si medicamente, la lenjeria pentru pat si perne.

„Între timp, mi-am făcut de lucru mergînd pînă acasă să aduc laptele praf. Și biberonul. Și încălzitorul. O altă asistentă ne spusese că e sîmbătă și că e complicat de scos din depozitul spitalului laptele praf necesar. “Mai bine aduceți dvs…”

Ruxandra mi-a zis să aduc și celelalte lucruri necesare. În special șervețele dezinfectante. Pentru că asistentele de pe salon curăță pătuțul cu unele demachiante…

Am adus de toate. Căci nu poți bănui ce nu mai are statul orizontal. I-am adus și ceva de mîncare pentru că spitalul nu oferă hrană mamelor care nu au adus de acasă farfurie, furculiță și cuțit.

Punctul culiminat al postarii sale este descrierea in detaliu a conditiilor din salonul in care a fost adus copilul sau ce abia fusese operat, deci vorbim despre o sectie de chirurgie.

„Să vă mai spun? Cearceaful de pe pat e plin de pete (foto sus), deși tocmai a fost pus. În sertar sunt niște bacterii de ți se oprește respirația (foto jos). La baie nu e hîrtie igienică. În salon nu e săpun pentru copii. Nu sunt aleze, nu sunt scutece. Există un singur frigider, pe hol și ăla e ticsit cu mîncarea pacienților. Biberoanele se pot steriliza doar la bucătărie, dar numai dacă ai fost previzibil și ți-ai adus propriul detergent și burete…

Incredibil, nu?”

In postarea sa, Cristian Sutu, ii trage la raspundere pe politicieni pentru conditiile precare din spitale si le adreseaza cuvinte grele, cerand in acelasi timp si socoteala celor raspunzatori.

„Încerc să mă calmez, repet, scriind aceste rînduri. Dar tot ce aș vrea să fac acum e să lovesc un pesedist. Unul, oricare, în locul tuturor jigodiilor de la PSD&PNL&company care au furat țara asta în ultimii 28 de ani. De halatele de unică folosință și laptele praf pentru sugari și pînă la autostrăzi.Sunteți niste criminali, nenorociților! Iar locul vostru e la pușcărie. Nu în Brazilia, nu în guvern.Cum ziceai tu, Tudorele? Că infractorii care nu au condiții în pușcării să fie despăgubiți?”

Cristian Sutu isi incheie postarea cu o precizare foarte importanta. Aceea ca nu are absolut nimic de prerosat medicilor care s-au ocupat de copilul sau si carora le multumeste.

„Precizare importantă:
Tot respectul pentru medicii care s-au ocupat de sănătatea copilului meu. Profesionalismul lor este de-a dreptul extraordinar. Cred cu tărie că problema e în administrarea treburilor țării. Nu la specialiștii ei.

Sursa: sutu.ro
Foto: Facebook.com; sutu.ro; Shutterstock.com

Recomandari
Unica.ro
Recomandari shopping
Glamour.ro
Mai multe din Copilul tau