Poti lucra si de acasa

Decizia de a sta acasa cu copilul sau de a te intoarce la munca dupa terminarea concediului pre si post­natal, care cumuleaza 126 de zile, este una dificila de multe ori.

Desi legislatia prevede ca mamele isi pot lua concediul de ingrijire a copilului, pana la doi ani, perioada pe care sunt platite cu 85% din salariul net lunar, multe dintre femei aleg sa se intoarca la birou dupa cele 63 de zile de concediu postnatal. Motivele sunt in principal de natura economica.

Pe de alta parte, exista cazuri in care, in con­di­tiile in care lucrau fara carte de munca sau in baza unui contract de prestari servicii intre firme, pe fondul crizei economice actuale, multe femei devenite mame, s-au trezit fara vreo sursa de venit.

Mai exista si varianta in care femeile au ales sa ramana acasa, sa se ocupe de copil, fie pentru ca sotul castiga suficient si au stabi­lit amadoi ca este de dorit ca cel mic sa fie crescut de mama, fie pentru ca, oricum, salariul mamei era mic, iar odata intoarsa la birou, suma platita pentru o bona ar fi depasit castigul mamei.

Oricare ar fi situatia ta, este clar ca avand un copil mic si noi mari cheltuieli care se rasfrang imediat asupra bugetului familiei, ai nevoie nu numai de ambele salarii, ci chiar de venituri suplimentare.

Cam in punctul acesta intervine problema, pentru ca, tocmai pentru ca ai un copil mic, timpul pare ca intra la apa. Iar in conditiile in care tu abia dormi cateva ore pe noapte, sigur nu-ti mai arde de un extra-job. Dar daca ai putea castiga bani nefacand altceva decat „meseria' ta de mamica?

Ei bine, e la indemana ta. Sunt convinsa ca stii deja ca exista firme care lucreaza in sistemul vanza­ri­lor directe. Poti profita de noile tale cunostinte, mamicile pe care le intalnesti prin parc si sa le inviti la tine. Cat timp copiii se joaca, puteti socializa si voi, iar tu poti face prezentari cu vanzare.

Zepter International a deschis drumul vanzarilor in sistem direct in 1993, ajungand in prezent la aproximativ 4000 de consultanti.

Oriflame Cosmetics, fondata in Suedia in 1967, le-a devenit „prietena femeilor din Romania, carora le-a oferit posibilitati de castig din 1996, iar un an mai taziu, pe piata a intrat si Avon Cosmetics Romania, care in prezent ope­rea­za in 80 de centre de pe intreg te­ritoriul tarii.

Daca nu te atrage sa vinzi cosmetice sau bunuri de larg consum, ce-ai spune despre lenjerie?

Poti profita de statutul tau de mamica si de noile amicitii pe care le legi la iesirile prin parc, pentru a-ti creste veniturile.

Nou intrata pe piata din Romania este firma Charlott Lingerie  – care in Franta este numarul 1 in van­zari directe pe piata de lenjerie.

Succesul firmei se datoreaza nu numai produselor de calitate, vandute la preturi atractive, ci si meto­dei de vanzare recomandata de Charlott, tip petrecere.

Gazda invita prietene, iar consul­tan­­ta la prezinta invitatelor colec­tia, impreuna cu sfaturile si recomandarile competente care i-au fost puse la dispozitie de profesio­nistii brandului.

Produsele pot fi studiate si probate in voie, intr-o atmosfera placuta, fara stresul ca­binei de proba dintr-un magazin.
Iar tu ai parte de bani extra si de noi prietene. Suna tentant, nu?

Avantaje pentru tine

  • iti poti organiza timpul astfel incat sa castigi, dar sa si socializezi cu alte mamici si sa „imprie­teniti' copiii.
  • poti avea un venit suplimentar lunar substantial.
  • nu ai nevoie de o pregatire profesionala prealabila sau de cursuri de recalificare cu exceptia unui mic training facut de profesionistii brandului, pentru a te putea familiariza cu produsele.
  • ai o sursa de venit dintr-o preocupare pe care o aveai oricum, aceea ce a fi frumoasa, feminina, ingrijita. Uneori, cand esti mamica, mai uiti de tine. |n situatia in care vinzi produse destinte femeilor, sigur vei fi si tu clienta (exista pentru tine multe bonusuri, inclusiv in produse).
  • ai siguranta faptului ca venitul tau este direct proportional cu efortul pe care il depui, nu este un salariu fix.

Text: Arhiva Edipresse; Foto: Dreamstime.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice