Povestea emoționantă a unei mame de gemeni care a renunțat la unul dintre copii din cauza problemelor financiare

În urmă cu mai bine de două decenii, Dawn Voris (60 de ani), o femeie din Indiana, a luat o decizie radicală care i-a lăsat un mare gol în suflet și a cărei povară o resimte zi de zi. Din cauza problemelor financiare, Dawn a decis, când a aflat că va naște gemeni, să renunțe la unul dintre copii.

Când mi-a zis medicul că vom avea gemeni, am întrat în panică. Mă uitam la soțul meu, Clint, și știam că și lui îi trecea același gând prin minte – Cum o să ne permitem să-i creștem pe amândoi? – a relatat femeia, potrivit The Sun.

Pentru soții Voris, banii erau o mare problemă la începutul anilor 2000.

Ne chinuiam să ne plătim facturile. Locurile de muncă erau nesigure, eram amândoi în pericol de concediere, iar familiile ne ajutau deja cu bani. Eram la limită, a fost o perioadă foarte grea – a mai spus femeia.

Vestea că Dawn este însărcinată i-a bucurat pe cei doi, dar problemele cu banii erau prea mari.

Am auzit că erau doi bebeluși pe drum și a fost complet copleșitor. Ce aveam să facem? Am simțit atât de multă dragoste pentru copii, dar știam că nu le pot oferi viața pe care ar fi meritat-o. Nu puteam să mănânc cum trebuie în sarcină, nici să dorm, dar nici să mă concentrez la locul de muncă. Iar acești doi bebeluși creșteau în mine. Nu am mai spus nimănui că voi avea gemeni – și-a amintit femeia.

Dawn Voris a aflat că va avea două fete și s-a bucurat enorm.

Mi-am dorit ca fiecare dintre ele să aibă toate șansele în viață. Atunci am știut că nu le putem păstra pe amândouă.

O lună mai târziu, soții Voris au vizitat o agenție privată pentru adopții.

Am petrecut ore întregi citind despre diferite cupluri, familii care erau disperate să ofere un cămin iubitor unui copil. Am vrut să alegem un cuplu care credeam că se aseamănă cu noi, care locuia la țară și iubea caii la fel ca noi. În cele din urmă, am făcut alegerea, cu inima frântă de durere.

A fost o alegere imposibilă și știam că abia aștept să se nască fetele pentru a o face. Așadar, am decis că al doilea copil care se va naște, va merge în noua familie.

În februarie 2001, Dawn le-a născut pe Mikayla și Becky prin cezariană.

A trebuit să-mi țin emoțiile sub control când am văzut-o pe Becky. M-au lăsat să o țin de mână doar o clipă înainte de a fi dusă la incubatorul ei – a mai spus femeia.

Mai târziu, în acea săptămână, Dawn a văzut cum părinții adoptivi veneau să-și ia noua fiică.

Atunci am clacat. Îmi doream atât de mult să o păstrez, să rămân cu ambele fete. Dar actele fuseseră semnate și era prea târziu. Simțeam cum se rupe inima în mine.

Întoarsă acasă și proaspătă mamă, Dawn s-a luptat cu realitatea deciziei ei.

Aveam o fiică frumoasă, dar nu puteam să nu mă gândesc la Becky, copilul meu care nu era în brațele mele, care nu era alături de sora ei. În tot acest timp, singura persoană care știa adevărul era Clint. Eram atât de dărâmată încât medicul mi-a prescris medicamente pentru depresia postnatală. A durat un an până când tristețea a început să se diminueze.

Vremurile au continuat să fie grele pentru familie. Dawn și Clint și-au pierdut slujbele și, când Mikayla avea patru ani, au intrat în faliment.

Pe lângă toate acestea, Mikayla mi-a adus atât de multă bucurie în viața mea. Nu am uitat nicio clipă de  Becky. Când Mikayla a început școala sau și-a sărbătorit ziua de naștere, mă gândeam cu dor la sora ei și mă întrebam ce face.

Lovitura cea mai puternică a fost când Mikayla mi-a spus că își dorește o soră. Am vrut atât de mult să-i spun adevărul, dar cum aș fi putut? Era atât de mică și știam că nu va înțelege. Cât despre un alt copil, cum am fi putut face așa ceva? Chiar dacă situația noastră financiară s-a stabilizat, nu ar fi fost corect, după ce am renunțat la Becky.

Dawn a păstrat secretul nașterii lui Becky, nesigură dacă îl va dezvălui vreodată. Apoi, în decembrie 2020, când Mikayla avea 19 ani, Dawn a primit o scrisoare care a schimbat totul.

A fost de la Birth Parent Finder, o agenție care îi ajută pe oameni să-și găsească rudele biologice. Inima îmi bătea tare când am citit că, după aproape 20 de ani, Becky a vrut să ne cunoască! Bucuria a fost urmată rapid de îngrijorare. Ce ar spune Mikayla când ar afla adevărul? Nu puteam suporta gândul că se va simți rănită și supărată că i-am ascuns asta atât de mult timp.

Italia: Băiețelul de 2 ani al unor români, căzut de la etajul blocului unde locuia, a scăpat, în mod miraculos, fără nicio leziune

Așa că, Dawn și Clint au decis să mai păstreze secretul o vreme.

Am aranjat să ne întâlnim cu Becky la o cafenea, într-un loc care se afla la jumătatea distanței dintre cele două case ale noastre. Am fost o grămadă de emoții când am ajuns și am așteptat-o. Apoi am ridicat privirea și am văzut-o intrând pe ușă, arăta exact ca Mikayla. A fost incredibil. A trebuit să mă abțin să o îmbrățișez, deși îmi doream. Am stat și am vorbit. Am răspuns întrebările pe care Becky le-a pregătit, despre noi, sănătatea familiei noastre și despre motivul pentru care am dat-o spre adopție.

Dawn a plecat în acea zi cu speranța că acesta a fost începutul unei relații. Dar mai era un pas important de făcut.

Inima îmi bătea nebunește când m-am așezat cu Mikayla în acea după-amiază la masă. Și i-am spus: „Îți amintești când mi-ai zis că îți dorești să ai o soră? Ei bine, deja ai!”

Mikayla, acum în vârstă de 21 de ani, și-a amintit la perfecție acea după-amiază.

Tânjeam după o soră când am început să cresc. Îmi amintesc că i-am întrebat de atâtea ori pe mama și pe tata când îmi vor face o soră. Așa că, să aud despre Becky a fost pur și simplu incredibil. Descoperirea că am o soră geamănă a fost copleșitoare. Nu am simțit nicio furie față de mama și tata pentru că mi-au ascuns asta. De fapt, ascultând-o pe mama vorbind despre asta cu lacrimi în ochi, mi-a părut rău doar că a fost nevoită să treacă prin așa ceva – a dezvăluit Mikayla.

Când cele două surori s-au reunit în sfârșit, într-o pizzerie, la două decenii după ce s-au despărțit la naștere, a fost o bucurie imensă pentru toată lumea.

A fost uimitor să- le văd pe amândouă vorbind și râzând împreună și arătând ca două boabe mazăre într-o păstaie – își amintește Dawn.

A fost într-adevăr ca un vis devenit realitate. Să așez lângă sora mea geamănă și să văd cât de multe avem în comun a fost uimitor – a completat Mikayla.

Deși întâlnirea celor două surori a fost un lucru uimitor pentru întreaga familie, în cele din urmă. Becky a refuzat să se apropie de soră și de mama ei biologică.

Becky a rămas, în final, cu familia ei adoptivă și nu a dorit să țină legătura nici cu părinții biologici, nici cu sora ei.

Dawn se mai gândește și astăzi la Becky și nu poate înțelege de ce tânăra i-a respins.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri