Cvadrupleții născuți la 26 de săptămâni, cântărind 650 de grame, au sfidat medicina

La trei luni după ce s-au născut într-o clinică din Germania, cvadrupleții care au venit pe lume prematur, la numai 26 de săptămâni, sunt acum într-o stare bună și au fost externați din spital.

Supraviețuirea celor trei băieți- Dries, Bence și Fjonn- și a surorii lor- Neeta- a fost un adevărat miracol. Micuții s-au născut prematur și cântăreau între 650 și 960 de grame în momentul în care au fost aduși pe lume.

Cazul este și mai impresionant pentru că mama lor, Annegret Raunigk, are 65 de ani. Femeia, profesoară de rusă și engleză, pensionată recent, a recurs la fecundare in vitro în Ucraina.

În momentul în care micuții s-au născut, medicii le dădeau puține șanse de supraviețuire, acesta fiind un caz unic în lume.

Cei patru copii au fost aduși pe lume într-o sală special încălzită pentru a evita un șoc hipotermic. La nașterea lor au asistat patru echipe de medici și asistente. O altă măsură luată de spital a fost suplimentarea personalului cu zece asistente specializate în îngrijirea prematurilor, pe fiecare schimb, pentru a fi în permanență alături de ei.

Annegret si fetita ei, în anul 2005- Foto EPA

Acum, la trei luni după naștere, copiii au peste 2,5 kilograme și sunt într-o stare bună, motiv pentru care au fost externați din spital. Cu toate acestea, timp de cel puțin un an, ei vor merge la controale regulate.

'Când copiii prematuri se apropie de data nașterii prevăzută inițial, este momentul să părăsească spitalul', a spus Christoph Buhrer, șeful serviciului de neonatologie al spitalului Charite din Berlin, care a confirmat încă o dată că supraviețuirea lor este un miracol.

Annegret Raunigk, mama cvadrupleților, avea deja 13 copii și șapte nepoți, dar și-a dorit să fie din nou mamă. Asta pentru că fetița ei de 10 ani îi spunea încontinuu că vrea și ea frățiori mai mici. O minune a făcut ca dorința ei să se împlinească.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri