Povestea bebelusilor din cutia de carton

Imagineaza-ti o lume in care fiecare nou-nascut are parte de acelasi inceput in viata, indiferent de culoarea pielii, a statutului social sau a zonei in care s-a nascut.

Greu de crezut? Ei bine un asemenea loc exista in Finlanda unde de peste 75 de ani, proaspetele mamici primesc la nastere o cutie, un fel de trusou pentru nou-nascut.

Toate cutiile contin body-uri, un sac de dormit, cateva hainute, cosmetice pentru baita bebelusului, servetele, scutece si o saltea mica.

Cu ajutorul acelei saltele, cutia devine primul patut al bebelusului. Multi sunt de parere ca acest tip de „patut” a dus Finlanda pe primul loc cu cea mai scazuta rata a mortalitatii infantile.

bebelusii din cutie Finlanda!
In prezent, proaspetele mamici au posibilitatea de a alege intre a primi trusoul sau a primi contravaloarea in bani a acestuia, insa peste 95% dintre acestea aleg „cutia de carton”.

Singurul lucru pe care viitoarele mamici trebuie sa il faca pentru a primi trusoul din partea statului, este sa mearga la control prenatal inainte de luna a 4-a de sarcina.

Astfel, cutia de carton nu numai ca asigura tot ce este necesar pentru bebelus dupa nastere, dar il protejeaza si  inainte, prin vizitele medicale prenatale pe care trebuie sa le faca garvidutele.

Sursa foto:
littlethings.com
bbc.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul