Povestea emoționantă a gemenelor siameze Callie și Carter care și-au dorit să trăiască. „Credeam că vor muri!”

Gemenele siameze Callie și Carter, despre care medicii au zis la naștere că nu vor supraviețui mai mult de 24 de ore, au împlinit acum 7 ani și se bucură din plin de copilărie.

Gemenelor siameze Callie și Carter li s-au dat șanse minime de supraviețuire la naștere

Când Chelsea și Nick Torres, din Blackfoot, Idaho, au aflat că vor avea gemeni siamezi în 2017, inimile li s-au spulberat. Medicii au spus cuplului că fiicele lor vor avea doar cinci la sută șanse să trăiască mai mult de o zi.

În timp ce la început s-au gândit să facă un avort, dar Chelsea a decis în cele din urmă să dea naștere fetițelor, pe care le-au numit Callie și Carter.

La început am crezut că avortul ar fi cea mai bună opțiune

Medicii erau atât de siguri că fiicele lor nu vor trece de prima zi, încât cei părinții nu le-au cumpărat haine în timpul sarcinii și i-a prins „foarte nepregătiți' când Callie și Carter au sfidat previziunile medicilor și au supraviețuit.

Chelsea și Nick au vorbit despre povestea siamezelor Callie și Carter în timpul unui interviu cu Truly, care a fost distribuit pe YouTube.

„La început am crezut că avortul ar fi cea mai bună opțiune', a recunoscut Nick, citat de Daily Mail.

„Nimeni nu vrea să poarte copii în pântec și să îi nască pentru a muri. Dar n-am renunțat la instinctul nostru și iată-ne. Credeam că vor muri de îndată ce vor fi aici”, a spus Chelsea, Nick adăugând că puterea fetelor „i-a luat complet pe nepregătite”.

Citește și – Doi băieței, gemeni, se luptă pentru viețile lor după ce au fost diagnosticați cu o afecțiune extrem de rară

„Am fost foarte nepregătiți. Nu aveam haine”, a spus el.

Fetele sunt lipite de la stern în jos, ceea ce înseamnă că fiecare are propria inimă și propriul stomac, dar au în comun ficatul, tractul intestinal și vezica urinară. Fiecare dintre ei poate controla un picior și două brațe.

Pe lângă unele „probleme de respirație” inițiale, gemenele s-au născut sănătoase.

Callie și Carter, victimile răutăților celor din jur

Fetele – care au terminat recent clasa I – sunt acum perfect sănătoase și folosesc un scaun cu rotile pentru a se deplasa.

În prezent, ele învață cum să meargă coordonându-și mișcările prin terapie fizică. Dar, din păcate, situația lor unică înseamnă că sunt adesea supuși privirilor sau comentariilor nedorite ori de câte ori sunt în public.

„Au existat femei în vârstă care au spus: Dumnezeu nu ar fi vrut ca acești copii în viață. Unii oameni se holbează pur și simplu la ele!„, a spus Nick.

Chelsea a adăugat: „Copiii vor veni și se vor uita doar la ei. Unii spun: Sunt lipite?

Și eu răspund: Mi-au rămas lipite în burtă și acum sunt aici.”

După naștere, Chelsea a spus că nu avea de gând să despartă surorile, deoarece operația prezenta o serie de riscuri.

„Singurul mod în care am face acest lucru este dacă apar probleme de sănătate sau dacă ar dori să fie despărțite. Vrem ca ele să înțeleagă riscurile”– a mai spus ea.

Ea a spus că fetele sunt fericite așa cum sunt și că le iubește așa cum sunt.

„Nu le este frică să facă nimic”, a adăugat Nick.

Părinții gemenelor se luptă constant cu prejudecățile oamenilor

Într-un interviu pentru KTVB anul trecut, Chelsea a insistat că fiicele ei sunt ca orice alte fetițe – și fiecare dintre ele are propria personalitate distinctă, precum și placeri sau antipatii.

„Vreau doar ca oamenii să știe că sunt doar doi copii normali', a spus ea. „Se află într-o circumstanță neobișnuită, dar tratați-i normal. Le place să fie trate ca oricare alți copii pentru că asta sunt. Sunt la școală, merg la kinetoterapie, fac activități normale, merg cu bicicleta” – a adăugat.

Chelsea a explicat emisiunii Today că Callie este mai feminină, în timp ce Carter este opusul, mai băiețoasă.

„Încercăm să le oferim timpul lor, deși sunt oarecum blocate împreună”, a spus ea, adăugând că le vor pune căști și îi vor lăsa să se uite la televizor pe tablete dacă spun că au nevoie de timp singure.

„Chiar dacă Callie și Carter sunt mereu împreună, trebuie să vă amintiți că sunt copii individuali” – a continuat.

Chelsea a vorbit, de asemenea, mai multe despre reacțiile oamenilor când fiicelor ei erau foarte mici, recunoscând că le ascundea sub o pătură în timp ce ieșea în public la început, după ce a observat că oamenii se uitau la ele.

„Când erau bebeluși, îmi era greu. Oamenii se uitau și făceau poze. De fapt, am sfârșit prin a sparge telefonul cuiva. A fost mai ușor să le ascund sub pătură” – a spus ea pentru presa.

După nașterea fetelor, Chelsea și Nick au mai făcut un copil, un băiețel care s-a născut perfect sănătos.

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri