Povestea eroului care nu a trait decat 100 de minute

Bebelusul Teddy, nu a trait decat 100 de minute insa a salvat o multime de vieti, devenind astfel un erou si cel mai tanar donator de organe din Marea Britanie.

Cand mama sa, Jess Evans se afla in saptamana 12 de sarcina, insarcinata cu gemeni, a primit vestea cutremuratoare ca unul dintre bebelusi suferea de anencefalie, o malformatie congenitala rara, incompatibila cu viata, care impiedica dezvoltarea creierului si a oaselor craniene.

Desi vestea a fost devastatoare, a insemnat ca Jess si sotul sau Mike se puteau pregatit, atat ca se poate de bine, pentru timpul scurt pe care aveau sa il petreaca cu fiul lor si au luat decizia extrem de curajoasa de a incerca sa afle daca fiul lor va putea fi donator de organe.

Dupa ce Teddy si fratele sau geaman Noah s-au nascut, parintii lor au incarcat sa se bucure cat se poate de mult de fiecare moment si sa faca din fiecare clipa petrecuta alaturi de Teddy, ceva special.

Mike isi aminteste ca atunci cand l-a vazut pentru prima data se intreba oare de ce se astepta sa fie speriat, pentru ca prinvindu-si fiul a simtit ca este cel mai minunat. Jess adauga ca fiul lor Teddy era atat de calm, era perfect.

Teddy nu a trait decat 100 de minute insa in aceste aproape 2 ore, medicii au putut sa preleveze organele sale pentru a salva multe alte vieti, Teddy devenind astfel, cel mai tanar donator de organe din Marea Britanie.

Familia lui Teedy a fost onorata in cadrul unei ceremonii speciale cu un premiu de recunoastere.

Inregistrarea cu bataile inimii lui Teddy a fost pusa intr-un ursulet de plus si facuta cadoul fratelui sau geaman Noah.

Jess a decalrat „Abia incepem sa inteleagem ce impact a avut Teddy. Noi nu suntem oameni extraordinari, suntem doar niste oameni simplu care au fost pusi in fata unei situatii.” Mike a adaugat ca nu s-au asteptat ca o tara intreaga sa ii imbratiseze si sa le spuna ce lucru minunat au facut.

Vorbind despre cele 100 de minute pe care le-au petrecut cu fiul lor, Mike a declarat ca a fost un moment magic pentru ei si pentru ca au avut aproape toata perioada de sarcina la dispozitie sa se pregateasca pentru acest moment, s-au putut bucura de fiecare clipa alaturi de Teddy.

„Stim ca Teddy a simtit si a stiut ca noi l-am iubit. Cand l-am asezat pe Noah langa Teddy, acesta a deschis ochii si s-au tinut de manute, iar Teddy s-a miscat spre Noah si apoi a scos un sunet care seamana ca un plans” a mai declarat Mike.

Sursa: mirror.co.uk
Foto: 123rf.com; Twitter.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie