Povestea LEGO, fenomenul care a unit copiii din întreaga lume

Nu prea mai există copil din lumea civilizată care să nu fi avut măcar odată o jucărie LEGO și nici părinte care să nu fi călcat vreodată pe una. Cu siguranță micile piese care, odată asamblate, se transformă într-o lume fantastică, reprezintă una dintre marile invenții ale lumii. Cel puțin așa ar susține orice copil.

Micile piese care dezvoltă creativitatea și imaginația copiiilor sunt un adevărat fenomen în lumea largă. Reprezintă o industrie de zeci de miliarde de euro anual, iar compania LEGO are aproape 20.000 de angajați în lume.

Dar de unde a început totul?

Povestea LEGO începe de la Ole Kirk Christiansen, un tâmplar danez care, în timpul liber, făcea din lemn piese de mobilier în miniatură care să-l ajuta la promovarea și vânzarea mobilei produse în atelier. După ce afacerea lui a trecut prin mai multe cumpene, de la incendiul din 1924 care i-a distrus atelierul, la marea criză economică mondială, Ole a trebuit de fiecare dată să își reinventeze afacerea și să găsească diverse moduri de a supraviețui. Așa că, i-a venit într-o zi ideea să folosească resturile de lemn rămase după construcția unei piese de mobilier pentru a face mici jucării pentru copii. De la trenulețe inedite și animăluțe din lemn, la biciclete sau prototipuri de mașinuțe.

Ideea lui a dat roade, la scurt timp după aceea jucăriile lui devenind un mare succes în Danemarca. După încheierea celui de-al doilea război mondial, compania a început să producă jucării din plastic, odată cu această evoluție a început și producția celebrelor piese de tip cărămidă care se pot asambla și cu care poți construi orice. La început oamenii au privit cu reticență schimbarea, ei preferând jucăriile de lemn sau de metal, dar odată cu trecerea timpului piesele din plastic ce se pot asambla și dezasambla cu ușurință au devenit foarte populare.

De aici încolo afacerea a crescut exponențial, LEGO ajungând în scurt timp o companie foarte cunoscută, produsele ei fiind comercializate peste tot în lume. Iar micile piese de LEGO s-au transformat în jucării complexe ce dezvăluie lumi inventate, orașe întregi și vehicule spațiale construite în detaliu. Toate adunate sub forma unor colecții extrem de râvnite.

Astăzi LEGO înseamnă un adevărat imperiu, cu milioane de produse vândute, parcuri de distracții, filme de Hollywood și produse de merchendising iubite de copiii din întreaga lume.

Libertatea vine în întâmpinarea iubitorilor de LEGO mici și mari cu o colecție spectaculoasă: LEGO Rebuild the World. 

Te invităm să reconstruiești lumea, cărămidă cu cărămidă, cu ajutorul celor 15 mini seturi diferite, toate la un preț special.

Colecția LEGO Rebuild the World.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Timp liber